Patrick Bouju Môl 2019
Naturální červené víno, bez přidaných siřičitanů. Brilantní cuvée černých odrůd s vůní černých třešní, fialek a ostružin.
Vinařství Patrick Bouju / Domaine la Bohéme Auvergne
Ročník 2019, naturální červené víno, obsah alkoholu 13 %
Kategorie: | Naturální (přírodní) vína |
---|---|
Odrůda: | Merlot, Syrah, Cinsault, Carignan, Muscat a Gamay |
Oblast: | Auvergne |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Neobsahuje přidané siřičitany |
Země původu: | Francie |
Jeden z nejpopulárnějších produktů legendy mezi francouzskýmu producenty přírodních vín Patricka Bouju.
Strukturované a brilantní cuvée odrůd Merlot, Syrah, Cinsault, Carignan, Muscat a Gamay s vyváženou kyselinkou a překvapivě velkou hloubkou v závěru, vzhledem k jejímu svěžímu a mladistvému pocitu v ústech. Vedle černých třešní, fialek a ostružin najdeme ve vůni i náznaky koření.
Vinifikaceprobíhá spontánním kvašením podle druhů hroznů v různých typech nádob, bez přidávání siřičitanů, bez filtrování nebo čiření.
Podávejte při teplotě 14-16°C.
Doporučujeme jako perfektní jako aperitiv.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinař Patrick Bouju je považovaný za skutečnou legendu francouzské scény naturálních vín. Začínal v roce 2004 s 1,5 hektarem vinic. Nyní se stará asi o 5 hektarů vinic ve francouzském Auvergne, na sopečných svazích kolem Puy de Dome. Patrick Bouju vyrábí spolu s partnerkou Justine víno pod značkou Domaine la Bohème.
Kromě hroznů z vlastních vinic nakupuje hrozny i od dalších vinařů. Jeho vína vyrobená z hroznů pěstovaných v jiných francouzských regionech - Alsasko, Savojsko, Beaujolais, Languedoc. Některé pocházejí dokonce až z Řecka, kde se spojil s uznávaným pěstitelem Jasonem Ligasem. Společně vytvořili řadu vín "Sous le Vegetal", jejímž cílem je oživit původní, ale poněkud zapomenuté hrozny pěstované na řeckém ostrově Samos.
Vedle vzácných starých odrůd jako Mirefleurien a Limberger pěstuje Patrick Bouju hlavně odrůdu Gamay d’Auvegne. Hrozny jsou podobné hroznům odrůdy Gamay, kterou obvykle najdete v Beaujolais, ale mají silnější slupku a menší velikost. Stáří části vinné révy pěstované na jeho vinicích dosahuje i 120 let.
Vinná réva je pěstována s velkým respektem k přírodě. Vinice jsou zatravněné. K ošetřením používá Patrick Bouju přípravky na bázi mědi i fermentované rostlinné extrakty, nebo dokonce bylinkové čaje - jejichž základem je kopřiva, přeslička, kostival - které posilují přirozenou obranyschopnosti révy. Nepoužívá přípravky na hubení plevele ani syntetické chemikálie. Většina práce na vinici se dělá ručně.
Patrick Bouju s oblibou říká "V mých vínech jsou hrozny a pot ...".
Před několika lety se Patrick Bouju spojil se známým rapperem Action Bronsonem a uznávaným dovozcem Ochinem Clovisem, aby společně vytvořili „A La Natural“. Víno, které představuje všechny tvůrce na etiketě. „A La Natural“ Rouge 2017 je směsí Chardonnay & Gamay, zatímco „A La Natural“ Blanc 2017 je směsí Muscat & Chardonnay.
Vinařství Domaine La Boheme v žádné fázi vinifikace i stáčení nepoužívá přidané sířičitany. Hrozny z jednotlivých vinic vinifikuje odděleně, aby našel charakteristiky různých terroirů v závislosti na povaze půdy. Cílem je vyrábět vína s charakterem, prostřednictvím nízkých výnosů a dlouhých extrakcí. Navíc respekt k fauně a flóře na vinici umožňuje vinifikovat s domorodými kvasinkami z každého terroir. Do vinifikace zasahuje vinař málo. Tvrdí, že u zdravých a zralých hroznů se rovnováha dostaví sama.
Naturální živá vína od Patricka Bouju jsou díky svému charakteru velmi žádaná a jejich nabídka je omezená. Jsme hrdí na to, že můžeme tato jedinečná naturální vína nabídnout našim zákazníkům. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější vína od Patricka Bouju, mezi které mimo jiných patří Mol, Festejar, Lulu a Super B.