Mosel Heinrichshof Chardonnay Brut Crémant
Německý crémant z hroznů Chardonnay s tóny bílého ovoce, ananasu a toastu.
Vinařství Weingut Heinrichshof, Mosela
Suché šumivé víno, obsah alkoholu 13 %
Kategorie: | Šumivá vína z Německa |
---|---|
Odrůda: | Chardonnay |
Oblast: | Mosel |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Německo |
Vinice a vinařství:
V roce 2014 bratři Peter a Ulrich Griebelerovi převzali malý 3hektarové rodinné vinařství v Zeltingenu na břehu řeky Mosely. Postupně vinice rozšířili na současných 7 hektarů. Hrozny pěstují na některých slavných vinicích, jako jsou Sonnenuhr, Schlossberg a Himmelreich.
Vinařství Weingut Heinrichshof je dnes uznávané především pro svůj Ryzlink rýnský, převážně suchý, ale vyrábí i malou produkci šumivých vín včetně crémantů. V Německu představuje označení crémant nejvyšší úroveň kvality vín vyrobených tradiční metodou.
Charakter vína:
Hrozny odrůdy Chardonnay na Chardonnay Crémant Brut pochází z vlastních vinic, víno zrálo tradiční metodou v lahvi po dobu 18 měsíců. Má 6 gramů cukru na litr.
Crémant Brut Chardonnay má bohaté bublinky, krémový pocit v ústech, s dobrou rovnováhou cukru a kyselosti a příjemnými tóny čerstvého bílého ovoce, ananasu a jemného toastu.
Doporučujeme podávat jako aperitiv před jídlem, nebo mezi jídly.
Doporučená teplota pro konzumaci je 6-8 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Weingut Heinrichshof, Mosel
Vinařství Heinrichshof najdeme v obci Zeltingen ve středu vinařského regionu Mosela. Vinařská tradice, důkladná a pečlivá práce na vinicích po celý rok a špičková poloha vinic na strmých svazích umístěné na břidlicové půdě jsou zárukou skvělých vín se silným charakterem, vyhlášený elegantní a minerální ryzlinky.Vinařství aplikuje principy intergrovaného a udržitelného vinařství. k přírodě šetrného využívání zdrojů.
Hrozny se z každé vinice sbírají selektivně – je předem určeno, jaké víno bude z hroznů vypěstovaných na dané vinici. Hrozny se sbírají ručně a v optimální době zrání. Vinaři Peter a Ulrich Griebelerovi, kteří v roce 2014 převzali podnikání svých rodičů, sázejí ve svých sklepích na tradiční vinařství v dřevěných sudech. S cílem zachování individuality a odlišného charakteru osmi hektarů vinic, nechávají velkou část vinné révy při vinifikaci spontánní fermentaci. Tento přístup podtrhuje zručnost tvůrců skvělých vín dokonale spojit přírodu a řemeslo.
Vinice vinařství Heinrichshof se nacházejí v prvotřídních lokalitách "Sonnenuhr", "Schlossberg" a "Himmelreich". Na cca 80% na vinicích dominuje odrůda Ryzlink rýnský. V posledních letech přibyly na vinicích odrůdy Pinot Blanc a Pinot Noir, v nabíce vinařství najdeme také prémiová vína s odrůdami Sauvignon Blanc a Chardonnay.
V chladných sklepích kvasí moselská vína pomalu a vždy zůstávají na jemných kalech až do lahvování ve vlastních dubovém sudu s obsahem 500 nebo 1000 litrů. V současné době jsou sudy, které charakterizují vína z Weingut Heinrichshof od 70. let, postupně nahrazovány velkými dubovými sudy od špičkových bednářů z francouzského Burgundska. To je také známkou toho, že kvalita je ve vinařství Heinrichshof v Zeltingenu vždy prioritou.