Neohodnoceno

Mosel Heinrichshof Chardonnay Brut Crémant

Německý crémant z hroznů Chardonnay s tóny bílého ovoce, ananasu a toastu.

Vinařství Weingut Heinrichshof, Mosela

Suché šumivé víno, obsah alkoholu 13 %

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 1681
550 Kč 454,55 Kč bez DPH
Kategorie: Šumivá vína z Německa
Odrůda: Chardonnay
Oblast: Mosel
Obsah cukru: Brut
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Německo

Vinice a vinařství:

V roce 2014 bratři Peter a Ulrich Griebelerovi převzali malý 3hektarové rodinné vinařství v Zeltingenu na břehu řeky Mosely. Postupně vinice rozšířili na současných 7 hektarů. Hrozny pěstují na některých slavných vinicích, jako jsou Sonnenuhr, Schlossberg a Himmelreich.

Vinařství Weingut Heinrichshof je dnes uznávané především pro svůj Ryzlink rýnský, převážně suchý, ale vyrábí i malou produkci šumivých vín včetně crémantů.  V Německu představuje označení crémant nejvyšší úroveň kvality vín vyrobených tradiční metodou.

Charakter vína:

Hrozny odrůdy Chardonnay na Chardonnay Crémant Brut pochází z vlastních vinic, víno zrálo tradiční metodou v lahvi po dobu 18 měsíců. Má 6 gramů cukru na litr.

Crémant Brut Chardonnay  má bohaté bublinky, krémový pocit v ústech, s dobrou rovnováhou cukru a kyselosti a příjemnými tóny čerstvého bílého ovoce, ananasu a jemného toastu.

Doporučujeme podávat jako aperitiv před jídlem, nebo mezi jídly.

Doporučená teplota pro konzumaci je 6-8 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Weingut Heinrichshof, Mosel

 

Vinařství Heinrichshof najdeme v obci Zeltingen ve středu vinařského regionu Mosela. Vinařská tradice, důkladná a pečlivá práce na vinicích po celý rok a špičková poloha vinic na strmých svazích umístěné na břidlicové půdě jsou zárukou skvělých vín se silným charakterem, vyhlášený elegantní a minerální ryzlinky.Vinařství aplikuje principy intergrovaného a udržitelného vinařství. k přírodě šetrného využívání zdrojů.

Hrozny se z každé vinice sbírají selektivně – je předem určeno, jaké víno bude z hroznů vypěstovaných na dané vinici. Hrozny se sbírají ručně a v optimální době zrání. Vinaři Peter a Ulrich Griebelerovi, kteří v roce 2014 převzali podnikání svých rodičů, sázejí ve svých sklepích na tradiční vinařství v dřevěných sudech. S cílem zachování individuality a odlišného charakteru osmi hektarů vinic, nechávají velkou část vinné révy při vinifikaci spontánní fermentaci. Tento přístup podtrhuje zručnost tvůrců skvělých vín dokonale spojit přírodu a řemeslo.

Vinice vinařství Heinrichshof se nacházejí v prvotřídních lokalitách "Sonnenuhr", "Schlossberg" a "Himmelreich". Na cca 80% na vinicích dominuje odrůda Ryzlink rýnský. V posledních letech přibyly na vinicích odrůdy Pinot Blanc a Pinot Noir, v nabíce vinařství najdeme také prémiová vína s odrůdami Sauvignon Blanc a Chardonnay.

V chladných sklepích kvasí moselská vína pomalu a vždy zůstávají na jemných kalech až do lahvování ve vlastních dubovém sudu s obsahem 500 nebo 1000 litrů. V současné době jsou sudy, které charakterizují vína z Weingut Heinrichshof od 70. let, postupně nahrazovány velkými dubovými sudy od špičkových bednářů z francouzského Burgundska. To je také známkou toho, že kvalita je ve vinařství Heinrichshof v Zeltingenu vždy prioritou.