Maison Camu Fils Petit Chablis
Lehké, svěží, lehce minerální Petit Chablis.
Vinařství Maison Camu Fils, Chablis
Ročník 2018, suché bílé víno, obsah alkoholu 12,5 %
Kategorie: | Bílá vína z Chablis |
---|---|
Odrůda: | Chardonnay |
Oblast: | Chablis |
Klasifikace: | Petit Chablis AOC |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Vinice se rozprostírají na severovýchod od obce Chablis, podél obou břehů malé řeky Serein. Jsou obráceny ke slunci, leží v nadmořských výškách 100–250 metrů nad mořem. Půda je bohatá na jurský vápenec (konkrétně kimmeridiánský vápenec) vytvořený před asi 150 miliony let.
Charakter vína:
Mějte na paměti, že existuje pouze jeden pravý Chablis, pouze z Francie, pouze z okolí obce Chablis.
Svěží a lehké, lehce minerální Chardonnay. Světlá a lesklá zlatá barva, ve vůni najdeme citrusové tóny a vůni bílých květů.
Víno se dobře hodí k pokrmům z vepřového masa a ryb, také k pokrmům z mořských plodů.
Doporučená teplota podávání je 10 - 12 °C.
Víno je vhodné k okamžité spotřebě, doporučujeme konzumaci již během 2 - 3 let.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Maison Camu Fils, Chablis
Vinařství Maison Camu Fils z legendární oblasti Chablis, která se rozprostírá v údolí podél řeky Serein, která protéká oblastí Chablis od jihu k severu a vlévá se do řeky Yonne. V Chablis jsou vína vyráběna pouze z jediné odrůdy: Chardonnay.
Maison Camu Fils je malé rodinné vinařství, založené roku 1850. Mladý vinař Dylan Camu reprezentuje již sedmou generaci vinařů, zkušenosti stále získává od svého otce Christopha. Vinařství produkuje skvělá Chardonnay, která nesou čtyři různá označení. Vybrali jsme vynikající suchá vína v klasifikaci Chablis, Chablis Premier Cru a Chablis Grand Cru. Klasifikace je definována přesně ohraničenými vinicemi a podléhá přísně dodržovaným postupům vinifikace.
Vína z oblasti Chablis jsou suchá bílá vína, která se vyznačují svou čistotou, křehkostí, rafinovaností a minerálností. Odrůdě Chardonnay se daří nejlépe na celém světe právě v Chablis. Svou osobitost a charakter čerpá z podloží starého 150 milionů let, dozrává za ideálních podmínek v polokontinentálním podnebí, které mu umožňuje dosáhnout dobré rovnováhy mezi hladinou cukru a kyselostí.