Maison Camu Dylan Irancy "Grenouillére" 2020
Pinot Noir s aroma černého a červeného ovoce, z méně známe burgundské apelace Irancy.
Vinařství Maison Camu Fils, Chablis
Ročník 2020, suché červené víno, obsah alkoholu 12,5 %
Kategorie: | Červená vína z Burgundska |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir / Rulandské modré |
Oblast: | Irancy AOC |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Hrozny pochází z vinice v apelaci Irancy, které leží ve vinařské oblasti Auxerrois v Burgundsku. Obec Irancy je jedinou vesnicí v Burgundsku, ve které je povoleno kromě pěstování hroznů Pinot Noir také pěstování odrůdy César.
Charakter vína:
Tento Pinot Noir má aroma černého rybízu, ostružin, malin a třešní spolu, s jemnými tóny květin a nádechem pepře.
Doporučujeme podávat s pokrmy z hovězího, telecího a drůběžího masa, hodí se také ke zvěřině.
Doporučená teplota podávání je 14 - 15 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Maison Camu Fils, Chablis
Vinařství Maison Camu Fils z legendární oblasti Chablis, která se rozprostírá v údolí podél řeky Serein, která protéká oblastí Chablis od jihu k severu a vlévá se do řeky Yonne. V Chablis jsou vína vyráběna pouze z jediné odrůdy: Chardonnay.
Maison Camu Fils je malé rodinné vinařství, založené roku 1850. Mladý vinař Dylan Camu reprezentuje již sedmou generaci vinařů, zkušenosti stále získává od svého otce Christopha. Vinařství produkuje skvělá Chardonnay, která nesou čtyři různá označení. Vybrali jsme vynikající suchá vína v klasifikaci Chablis, Chablis Premier Cru a Chablis Grand Cru. Klasifikace je definována přesně ohraničenými vinicemi a podléhá přísně dodržovaným postupům vinifikace.
Vína z oblasti Chablis jsou suchá bílá vína, která se vyznačují svou čistotou, křehkostí, rafinovaností a minerálností. Odrůdě Chardonnay se daří nejlépe na celém světe právě v Chablis. Svou osobitost a charakter čerpá z podloží starého 150 milionů let, dozrává za ideálních podmínek v polokontinentálním podnebí, které mu umožňuje dosáhnout dobré rovnováhy mezi hladinou cukru a kyselostí.