Domaine Lorieux "Saint Nicolas De Bourgueil" 2017
Cabernet Franc s příjemnou kyselostí a zaoblenými tříslovinami. Chuť zralého ovoce, bohatá vůně tmavého ovoce a ovocného džemu.
Vinařství Domaine Lorieux, St. Nicolas de Bourgueil
Ročník 2017, suché červené víno, obsah alkoholu 12 %
Kategorie: | Červená vína z údolí řeky Loiry |
---|---|
Odrůda: | Cabernet Franc |
Apelace: | Saint Nicolas de Bougueil AOC |
Oblast: | Val de la Loire |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Charakter vína:
Víno má krásnou rubínovou barvu. Chuť je šťavnatá, velkorysá a harmonická s příjemnou kyselostí a zaoblenými tříslovinami. V chuti najdeme tóny zralých třešní, švestek a ostružin, vína má dlouhý závěr s nuancemi džemu. Bohatá vůně vína evokuje tóny šťavnatých, zralých tmavých plodů a bobulí, sladkých tónů ovocného džemu.
Doporučujeme podávat s dušeným a pečeným masem, masovými pochoutkami, kořeněnými sýry.
Domaine Lorieux Saint-Nicolas-de-Bourgueil je suché červené víno vyrobené z hroznů odrůdy Cabernet Franc pěstovaných na vlastních vinicích. Hrozny jsou sklízeny ručně a pečlivě tříděny. Ve vinařství jsou bobule lisovány pomocí nízkotlakých pneumatických lisů. Poté následuje krátká macerace a fermentace při kontrolované teplotě v nádržích z nerezové oceli. Víno zraje v dubových sudech.
Doporučená teplota pro konzumaci je 16 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Domaine Lorieux, St-Nicolas-de-Bourgueil, Val de Loire
Vinařství Domaine Lorieux najdete na okraji lesa Bourgueil, vlastní vinice Michel a Joëlle Lorieux pokrývají cca 14 ha. Šest hektarů se nachází v apelaci St-Nicolas-de-Bourgueil. Vinař Jérémy Lorieux od roku 2005 postupně přebíral podnikání po ukončení studia vinařství a enologie. Toto rodinné vinařství, budované po čtyři po sobě jdoucí generace, se snaží co nejlépe vyjádřit ve svých vínech specifika místného terroiru.
Ačkoli obě apelace Bourgueil a Saint Nicolas de Bourgueil leží v sousedství, mají různé terroiry. Saint Nicolas (Svatý Mikuláš) je charakterizován půdou s vysokým obsahem písku a štěrku, to přináší lehká, ovocná vína s "ženskou" jemností, která se příjemně konzumují mladá. Na druhou stranu jíl a jíloviito-vápencová půda v apelaci Bourgueil dávají plnější víno s obsahem tříslovin, víno se silným charakterem, které si zaslouží trochu počkat, až "změkne".