Isabelle et Denis Pommier Chablis Premier Cru "Troesmes"
Bohaté a plné Chablis Premier Cru, s výraznou pikantní chutí a minerální vůní.
Víno vyrobené v BIO kvalitě.
Vinařství Isabelle et Denis Pommier, Chablis
Ročník 2018, suché bílé víno, obsah alkoholu 13 %
Kategorie: | Bílá vína z Chablis |
---|---|
Odrůda: | Chardonnay |
Oblast: | Chablis |
Klasifikace: | Chablis Premier Cru |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Premier Cru vinice "Troesmes" s rozlohou necelých 2 hektarů, stáří vinné révy je 30 - 60 let. Půda je bohatá na bílý slín. Práce na vinicích probíhají v souladu s principy ekologického zemědělství.
Charakter vína:
Chablis Premier Cru "Troesmes" je pikantní, bohaté a plné víno. S minerální vůní, s plně rozvinutou charakteristikou terroirů. Barva je zlato žlutá.
Vychutnáte si ho s ústřicemi, nebo pokrmy z ryb.
Hrozny jsou sklízeny ručně, v malých bednách o max. hmotnosti 15 kg se dávají rovnou do pneumatického lisu. Alkoholické kvašení na nativních kvasnicích a jablečno-mléčné kvašení v nádržích z nerezové oceli (60% objemu) a zbytek v dubových sudech. Následné smíchání vína zrajícího v kádích a sudech. Plnění do lahví po 18 měsících.
Doporučená teplota pro konzumaci 14 °C.
Víno je vhodné k archivaci, potenciál stárnutí je 8 - 10 let.
Víno v BIO kvalitě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Isabelle a Denis Pommier, Poinchy, Chablis
Isabelle a Denis Pommier jsou dva vášniví pěstitelé vína, kteří zakládají své rodinné vinařství v roce 1990 v obci Poinchy, v srdci Chablis. Hospodaří na 18 hektarech vinic a specializují se na výrobu bílých vín označovaných jako Chablis a Chablis Premier Cru. Všechna vína z vinařství Isabelle a Denis Pommier jsou vyráběna s velkým respektem k životnímu prostředí.
Od roku 2009 se produkce organických vín (v BIO kvalitě) stává hlavním posláním obou vinařů. Začínají uplatňovat postupy platné pro ekologické zemědělství - eliminují využití hnojiv a chemikálií při zpracování půdy i pěstování vinné révy, ruší přidávání kvasinek během vinifikace. Během let 2011 a 2021 získávají příslušnou certifikaci pro bílá i červená vína "Agriculture Biologique".