Neohodnoceno

Isabelle et Denis Pommier Chablis Premier Cru "Côte De Léchet 2018"

Okouzlující Chablis Premier Cru, intenzivní chuť s výraznou minerálností. Má dobrý potenciál pro stárnutí.

Víno v BIO kvalitě.

 

Vinařství Isabelle et Denis Pommier, Chablis

Ročník 2018, suché bílé víno, obsah alkoholu 13 %

Položka byla vyprodána…
Do 14 dnů
Kód: 266
695 Kč 574,38 Kč bez DPH
Kategorie: Bílá vína z Chablis
Odrůda: Chardonnay
Oblast: Chablis
Klasifikace: Chablis Premier Cru
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie
Položka byla vyprodána…

Vinice:

Premier Cru vinice "Côte De Léchet" s rozlohou jednoho hektaru, stáří vinné révy je 60 let. Půda je bohatá na kimmeridiánský vápenec. Práce na vinicích probíhají v souladu s principy ekologického zemědělství. 

Charakter vína:

Chablis Premier Cru "Côte De Léchet" je čisté, okouzlující, výrazné víno s výraznou minerálností. Jeho struktura a intenzita v ústech naznačují dobrý potenciál stárnutí.

Je ideálním společníkem ke všem pokrmům z ryb a bílého masa doplněným smetanovými omáčkami.

Hrozny jsou sklízeny ručně, rovnou dopravovány do pneumatického lisu. Alkoholické kvašení na nativních kvasnicích a jablečno-mléčné kvašení v nádržích z nerezové oceli (70% objemu) a zbytek v dubových sudech. Následné smíchání vína zrajícího na jemných kalech pod dobu 6 měsíců v kádích a sudech. Plnění do lahví po 18 měsících.

Doporučená teplota pro konzumaci 14 °C. 

Víno je vhodné k archivaci, potenciál stárnutí je až 10 let.

Víno v BIO kvalitě.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Isabelle a Denis Pommier, Poinchy, Chablis

Isabelle a Denis Pommier jsou dva vášniví pěstitelé vína, kteří zakládají své rodinné vinařství v roce 1990 v obci Poinchy, v srdci Chablis. Hospodaří na 18 hektarech vinic a specializují se na výrobu bílých vín označovaných jako Chablis a Chablis Premier Cru. Všechna vína z vinařství Isabelle a Denis Pommier jsou vyráběna s velkým respektem k životnímu prostředí. 

Od roku 2009 se produkce organických vín (v BIO kvalitě) stává hlavním posláním obou vinařů. Začínají uplatňovat postupy platné pro ekologické zemědělství - eliminují využití hnojiv a chemikálií při zpracování půdy i pěstování vinné révy, ruší přidávání kvasinek během vinifikace. Během let 2011 a 2021 získávají příslušnou certifikaci pro bílá i červená vína "Agriculture Biologique".