Neohodnoceno

Domaine Mestre Pere & Fils Aloxe-Corton 2010

Prestižní Pinot Noir z apelace Aloxe-Corton s velkým potenciálem pro archivaci. 

 

Vinařství Domaine Mestre Pere & Fils, Santenay

Ročník 2010, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 1101
1 090 Kč 900,83 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir / Rulandské modré
Oblast: Aloxe-Corton
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Vinice o rozloze 1,2 hektaru se nachází v apelaci "Aloxe-Corton"Je orientována na jih a jiho-východ, načervenalá železitá půda leží na vápencovém podloží, stáří vinné révy je 25 - 30 let.

Charakter vína:

Jeden z drahokamů kultovní apelace "Aloxe-Corton". Skutečně prestižní víno, vyzařující autoritu.

Velmi intenzivní vůně zralého ovoce, s tóny vařeného ovoce. Bohatý a silný Pinot Noir s velkou elegancí a jemností, s velkým potenciálem dosáhnout svého vrcholu za několik let. Ti, kteří mají trpělivost, budou bezpochyby odměněni výjímečným vínem.

Doporučená teplota pro konzumaci 15–17 °C.

Víno je doporučeno ke konzumaci do 5 - 10 let.

Limitovaný počet 3000 kusů lahví ze sklizně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

parallaxe

 

Domaine Mestre Père & Fils, Santenay, Côte de Beaune 

Rodinné vinařství bylo založeno v regionu Côte de Beaune již v roce 1887. Již pátá generace vinařů pracuje na 17 hektarech vinic, které se leží v srdci apelace Santenay. Nachází se v údolí Maranges a lokalitách Chassagne-Montrachet, Aloxe-Corton a Ladoix. Každý člen rodiny čerpá ze svých zkušeností a odborných znalostí. Ročně vinařství Mestre Père & Fils vyrábí kolem 200 000 lahví.

Při obdělávání půdy a vinné révy se zaměřují na rozumnou kultivaci. Réva Pinot Noir má v průměru 25 až 30 let, část dosahuje stáří až 60 let. Většina vinné révy odrůdy Chardonnay je o něco mladší, od 10 do 25 let, pouze menší část má stáří kolem 50 let. Hrozny se sklízejí ručně a pečlivě se třídí na vinici. Hrozny jsou poté přepravovány ve větraných boxech, aby byla zajištěna jejich nejvyšší kvalita. Vinifikace se stále provádí tradičním způsobem, víno zraje v dubových sudech, z nichž některé z nich jsou nové - od 8 do 20 měsíců pro červené víno a 6 až 10 měsíců pro víno bílé.

Zajímavostí je příběh spojený s "Oinochoe"starověkou řeckou nádobou na nabírání a nalévání vína s jedním vertikálním uchem. Oinochoe, zdobí láhve a má svůj vlastní příběh. Tato bronzová dokonale zachovalá váza, měřící 26 cm, byla nalezena na dně starobylé studny v Santenay v roce 1891 Marianem Mestrem. Váza byla pravděpodobně vyrobena v Itálii, inspirací byly řecké vázy z 5. století před naším letopočtem. V současné době je vystavena v Národním archeologickém muzeu v Saint-Germain-en-Laye. Díky tomuto historickému objevu mohla Domaine Mestre získat své první pozemky pro založení vinic.