Neohodnoceno

Domaine Mestre Pere & Fils "Santenay Passe-Temps" Premier Cru 2008

Jemné světle červené burgundské z Premier Cru z vinice Passetemps v obci Santenay.

 

Vinařství Domaine Mestre Pere & Fils, Santenay

Ročník 2008, suché čevené víno, obsah alkoholu 13 %

Můžeme doručit do:
24.4.2025
Skladem (>6 ks)
Kód: 1107
990 Kč 818,18 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir / Rulandské modré
Oblast: Santenay, Côte de Beune
Klasifikace: Premier Cru
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Premier Cru vinice "Passetemps" o rozloze 1,1 ha se nachází v regionu Côte de Beaune v srdci apelace Santenay. Je orientována na jih a jiho-východ, půda je křmičitá jílovo-vápencová, stáří vinné révy v rozmezí 25 - 30 let.

Charakter vína:

Jemné a světle červené burgundské.

Ideální k pokrmům z tlecího či jehněčího masa.

Doporučená teplota pro konzumaci 14–17 °C.

Víno je vhodné ke spotřebě během 3 až 15 let. Archivace tomuto vínu dodá 

Poznámka:

Název „Passe-Temps“ lze volně přeložit jako "Jaký krásný způsob, jak trávit čas ... ". Ročně se vyrobí pouze 2.400 lahví.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

parallaxe

 

Domaine Mestre Père & Fils, Santenay, Côte de Beaune 

Rodinné vinařství bylo založeno v regionu Côte de Beaune již v roce 1887. Již pátá generace vinařů pracuje na 17 hektarech vinic, které se leží v srdci apelace Santenay. Nachází se v údolí Maranges a lokalitách Chassagne-Montrachet, Aloxe-Corton a Ladoix. Každý člen rodiny čerpá ze svých zkušeností a odborných znalostí. Ročně vinařství Mestre Père & Fils vyrábí kolem 200 000 lahví.

Při obdělávání půdy a vinné révy se zaměřují na rozumnou kultivaci. Réva Pinot Noir má v průměru 25 až 30 let, část dosahuje stáří až 60 let. Většina vinné révy odrůdy Chardonnay je o něco mladší, od 10 do 25 let, pouze menší část má stáří kolem 50 let. Hrozny se sklízejí ručně a pečlivě se třídí na vinici. Hrozny jsou poté přepravovány ve větraných boxech, aby byla zajištěna jejich nejvyšší kvalita. Vinifikace se stále provádí tradičním způsobem, víno zraje v dubových sudech, z nichž některé z nich jsou nové - od 8 do 20 měsíců pro červené víno a 6 až 10 měsíců pro víno bílé.

Zajímavostí je příběh spojený s "Oinochoe"starověkou řeckou nádobou na nabírání a nalévání vína s jedním vertikálním uchem. Oinochoe, zdobí láhve a má svůj vlastní příběh. Tato bronzová dokonale zachovalá váza, měřící 26 cm, byla nalezena na dně starobylé studny v Santenay v roce 1891 Marianem Mestrem. Váza byla pravděpodobně vyrobena v Itálii, inspirací byly řecké vázy z 5. století před naším letopočtem. V současné době je vystavena v Národním archeologickém muzeu v Saint-Germain-en-Laye. Díky tomuto historickému objevu mohla Domaine Mestre získat své první pozemky pro založení vinic.