Neohodnoceno

Domaine Mestre Pere & Fils "Chassagne-Montrachet" 2014

Bohatý a silný Pinot Noir s vůní ostružin a černého rybízu. 

 

Vinařství Domaine Mestre Pere & Fils, Santenay

Ročník 2014, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %

Můžeme doručit do:
20.12.2024
Skladem (5 ks)
Kód: 1098
990 Kč 818,18 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir / Rulandské modré
Oblast: Santenay, Côte de Beune
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Vinice o rozloze 0,3 ha se nachází v jižní části regionu Côte de Beaune v blízkosti obcí Chassagne-Montrachet.  Je orientována na jih a jiho-východ, leží na jurských vápencích a slínech, stáří vinné révy v rozmezí 25 - 30 let.

 

Charakter vína:

Skvělý reprezentant nejlepších Pinot Noir Premier Cru z Burgundska. Bohaté a silné víno, s vůní černých plodů, jako je černý rybíz a ostružina, lehce s nádechem dřevěných sudů. Bohatá a hedvábná chuť, s velmi dobrou rovnováhou, která by měla zajistit velký potenciál pro archivaci.

Doporučujeme podávat k pečenému masu a kořeněným pokrmům, kohoutu na víně, nebo hovězímu Bourguignon.

Doporučená teplota pro konzumaci 14–17 °C.

Víno je doporučeno k archivaci po období 3 až 10 let.

Limitovaná produkce 1.500 lahví za rok.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

parallaxe

 

Domaine Mestre Père & Fils, Santenay, Côte de Beaune 

Rodinné vinařství bylo založeno v regionu Côte de Beaune již v roce 1887. Již pátá generace vinařů pracuje na 17 hektarech vinic, které se leží v srdci apelace Santenay. Nachází se v údolí Maranges a lokalitách Chassagne-Montrachet, Aloxe-Corton a Ladoix. Každý člen rodiny čerpá ze svých zkušeností a odborných znalostí. Ročně vinařství Mestre Père & Fils vyrábí kolem 200 000 lahví.

Při obdělávání půdy a vinné révy se zaměřují na rozumnou kultivaci. Réva Pinot Noir má v průměru 25 až 30 let, část dosahuje stáří až 60 let. Většina vinné révy odrůdy Chardonnay je o něco mladší, od 10 do 25 let, pouze menší část má stáří kolem 50 let. Hrozny se sklízejí ručně a pečlivě se třídí na vinici. Hrozny jsou poté přepravovány ve větraných boxech, aby byla zajištěna jejich nejvyšší kvalita. Vinifikace se stále provádí tradičním způsobem, víno zraje v dubových sudech, z nichž některé z nich jsou nové - od 8 do 20 měsíců pro červené víno a 6 až 10 měsíců pro víno bílé.

Zajímavostí je příběh spojený s "Oinochoe"starověkou řeckou nádobou na nabírání a nalévání vína s jedním vertikálním uchem. Oinochoe, zdobí láhve a má svůj vlastní příběh. Tato bronzová dokonale zachovalá váza, měřící 26 cm, byla nalezena na dně starobylé studny v Santenay v roce 1891 Marianem Mestrem. Váza byla pravděpodobně vyrobena v Itálii, inspirací byly řecké vázy z 5. století před naším letopočtem. V současné době je vystavena v Národním archeologickém muzeu v Saint-Germain-en-Laye. Díky tomuto historickému objevu mohla Domaine Mestre získat své první pozemky pro založení vinic.