Neohodnoceno

Domaine Mestre Pere & Fils Crémant de Bourgogne Brut Rosé

Burgunský růžový crémant, typické cuvée odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Jemné bublinky, ovocná chuť, vůně exotického ovoce, bílých květů a citrusů.

 

Vinařství Domaine Mestre Pere & Fils

Suché šumivé víno růžové, obsah alkoholu 12%

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (6 ks)
Kód: 215
450 Kč 371,90 Kč bez DPH
Kategorie: Crémant z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir /Chardonnay
Oblast: Santenay, Côte de Beaune
Obsah cukru: Brut
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Charakter vína:

Tento burgundský Cremant  je vyroben jako typické cuvée převážně z hroznů odrůd Pinot Noir Chardonnay. 

Je to jemný Crémant de Bourgogne, barva zlato-žlutá, s jemnýmu bublinkami. Vyznačuje se harmonickou ovocnou chutí, najdete v něm tóny exotického ovoce, citrusů, bílých květů.

Doporučejeme jako aperitiv, s tvrdými sýry, nebo spolu s kuřecími pokrmy. 

Sklizeň hroznů probíhá ručně. Víno zraje na stojanech po dobu 12 až 18 měsíců v burgundských sklepech, to mu dodává aromatickou intenzitu.

Doporučená teplota pro konzumaci: 7 - 8 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

parallaxe

 

Domaine Mestre Père & Fils, Santenay, Côte de Beaune 

Rodinné vinařství bylo založeno v regionu Côte de Beaune již v roce 1887. Již pátá generace vinařů pracuje na 17 hektarech vinic, které se leží v srdci apelace Santenay. Nachází se v údolí Maranges a lokalitách Chassagne-Montrachet, Aloxe-Corton a Ladoix. Každý člen rodiny čerpá ze svých zkušeností a odborných znalostí. Ročně vinařství Mestre Père & Fils vyrábí kolem 200 000 lahví.

Při obdělávání půdy a vinné révy se zaměřují na rozumnou kultivaci. Réva Pinot Noir má v průměru 25 až 30 let, část dosahuje stáří až 60 let. Většina vinné révy odrůdy Chardonnay je o něco mladší, od 10 do 25 let, pouze menší část má stáří kolem 50 let. Hrozny se sklízejí ručně a pečlivě se třídí na vinici. Hrozny jsou poté přepravovány ve větraných boxech, aby byla zajištěna jejich nejvyšší kvalita. Vinifikace se stále provádí tradičním způsobem, víno zraje v dubových sudech, z nichž některé z nich jsou nové - od 8 do 20 měsíců pro červené víno a 6 až 10 měsíců pro víno bílé.

Zajímavostí je příběh spojený s "Oinochoe"starověkou řeckou nádobou na nabírání a nalévání vína s jedním vertikálním uchem. Oinochoe, zdobí láhve a má svůj vlastní příběh. Tato bronzová dokonale zachovalá váza, měřící 26 cm, byla nalezena na dně starobylé studny v Santenay v roce 1891 Marianem Mestrem. Váza byla pravděpodobně vyrobena v Itálii, inspirací byly řecké vázy z 5. století před naším letopočtem. V současné době je vystavena v Národním archeologickém muzeu v Saint-Germain-en-Laye. Díky tomuto historickému objevu mohla Domaine Mestre získat své první pozemky pro založení vinic.