Domaine Maldant-Pauvelot Savigny-Lés-Beaune 1er Cru "Aux Gravains" 2018 Rouge
Burgundský Premier Cru Pinot Noir, s tóny černého ovoce, lehce kouřové a pražené akcenty.
Vinařství Domaine Maldant-Pauvelot, Chorey les Beaune
Ročník 2018, suché červené víno, obsah alkoholu 13,5 %
Kategorie: | Červená vína z Burgundska |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir / Rulandské modré |
Oblast: | Côte de Beaune |
Apelace: | Aux Gravains, Savigny-lès-Beaune |
Klasifikace: | Premier Cru |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Premier Cru vinice "Aux Gravains" se nachází na jílovito-vápencovém podloží, leží v apelaci Savigny-lés-Beaune v srdci regionu Côte de Beaune. Poloha vinice na jižních svazích kopce Bois Noël zajišťuje vynikající terroir, který se dobře hodí pro zde pěstovanou odrůdu Pinot Noir. Vína z vinice "Aux Gravains" Premier Cru mají typicky jemné třísloviny, střední tělo a tóny divokého ovoce.
Charakter vína:
Domaine-Maldant Pauvelot Savigny-lès-Beaune Premier Cru „Aux Gravains“ je skutečným klenotem pro milovníky dobrých lahví.
Jeho vůně s tóny černého ovoce, divokých ostružin odhaluje lehce kouřové a pražené akcenty.
Na patře se v tomto Premier Cru snoubí svěžest a síla s masitou strukturou a dokonale harmonickými vláčnými taniny. Pikantní závěr pro výjimečné víno.
Barva je sytě tmavě červená, téměř krvavá, odrážející zralost černého ovoce.
Macerace probíhá za studena po dobu 12 dnů, pod ochranou oxidu uhličitého, aby bylo zachováno původní aroma a barva před oxidací. Fermentace probíhá v kádích při kontrolované teplotě, po dobu 18 dnů. Zrálo pouze v dubových sudech, z 1⁄3 v nových francouzských sudech a 2⁄3 v sudech, ve kterých již zrálo jedno až dvě vína.
Doporučená teplota pro konzumaci je 14-16 °C.
Konzumujte během následujících 5 až 15 let.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Domaine Maldant-Pauvelot, Chorey les Beaune
Rodinné vinařství Domaine Maldant-Pauvelot má své vinice se svělými hrozny Chardonnay a Pinot Noir v samém srdci Burgundska, od Cortonu po Santenay.
Vinařství Domaine Maldant-Pauvelot bylo založeno v roce 1893 Jeanem Pauvelotem a v rámci rodiny se dědilo z generace na generaci. Během své historie vinařství rostlo a měnilo se, aniž by ztratilo ducha svých zakladatelů. Vína z Domaine Maldant-Pauvelot, odrážejí staletou tradici, odhalují svou jemnost, umocněnou pokrokem moderní enologie.
Práce již šesté generace vinařů respektuje burgundské terroir a místní vinnou révu, místní prostředí. Delikátní vinifikace, zrání ve starobylých sklepích přinášejí vínům Domaine Maldant-Pauvelot intenzitu, sílu a kulatost a zvýrazňují jejich svěžest a ovocný charakter.
Filozofie Domaine Maldant-Pauvelot je založena na třech klíčových pilířích: podpora identity terroir, respekt k přírodě od výsadby přes pěstování až po výrobu vína, kvalita, zajištěná odpovědným přístupem ke sklizni, ruční i strojové.
Absolutní prioritou je kontrola data sklizně. Pozemky vinařství jsou umístěné v různých nadmořských výškách a odlišné je i stáří vinné révy. To komplikuje týmu vinařství snahu dosáhnout stejné zralosti hroznů. Z tohoto důvodu se provádí ruční sklizeň hroznů, vždy v době optimální zralosti. Občas je nutné sklizeň zastavit a pokračovat o několik dní později, kdy jsou lepší klimatické podmínky.
Tým Domaine Maldant-Pauvelot využívá techniky ochrany před oxidací na zralých zdravých hroznech s použitím minima síry a co nejméně zásahů, aby nenarušil původní terroir. Ruční sklizeň hroznů, jejich vinifikace v termoregulovaných kádích, stejně tak zrání v nových dubových sudech o objemu 228 litrů ve starobylích sklepích, to jsou principy pro nabídků mimořádných burgundských vín.
Vize celého týmu Domaine Maldant-Pauvelot se dá přirovnat ke slavnému citátu od Cata (známého jako Elder):
„Kdybych se mě zeptal, co je nejcennější dobro na zemi, odpověděl bych, že je to vinná réva... a ruce, které mu dávají život!"