Domaine Maillard Père & Fils Pommard "La Chaniére" 2021
Burgundský Pinot Noir s chutí i vůní červeného a černého ovoce.
Vinařství Domaine Maillard Père & Fils, Chorey-
Ročník 2021, suché červené víno, obsah alkoholu 13,5 %
Kategorie: | Červená vína z Burgundska |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir / Rulandské modré |
Oblast: | Pommard AOC |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Hrozny Pinot Noir pochází z vinic o rozloze 0,77 hektarů z apelace Pommard. Půda je bohatá na opukový vápenec a opuku z období střední a svrchní jury. Hnědá půda je smíšená s oblázky a tvrdým vápencovým štěrkem.
Charakter vína:
Pommard "La Chaniére" je příjemné víno, krásně vyvážené víno, které si vychutnáte v prvních deseti nebo patnácti letech. S intenzivní granátovou barvou, se svůdným buketem tónů zralého červeného ovoce, sušených růží a kůže. Na patře oceňujeme jeho harmonii, jemné třísloviny, které časem získávají patinu, a lehce pražený závěr.
Hrozny se sklízí ručně a jsou vybírány ty nejlepší hrozny. Nevyzrálé nebo poškozené trsy se systematicky oddělují a ničí. Do sudů k vinifikaci se dávají jen ty nejlepší hrozny. Kvašení probíhá 12 až 15 dní při kontrolované teplotě. Po dokončení vinifikace se víno nechá v sudech několik dní odpočinout.
Zrání v sudech o objemu 228 litrů (z 50 % nových) probíhá po dobu 18 měsíců. Lahvování po lehké filtraci zanechává vínu svůj charakter, vůni, substanci a délku v ústech.
Doporučená teplota pro konzumaci 15 – 16 °C.
Produkce 4.600 lahví za rok.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Domaine Maillard, Chorey-
Burgundské vinařství Domaine Maillard založil v roce 1952 Daniel Maillard jako odkaz rodinné tradice. Jeho předci pěstují a vyrábí víno v Burgundsku již od roku 1766. Dnes hospodaří na vinicích o rozloze 19 hektarů a produkuje slavná vína jako Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay. Jeho dva synové, Alain a Pascal, zajišťují kontinuitu rodinného odkazu při respektování tradic pěstování révy a stárnutí vína.
Způsob vinifikace zůstává tradiční, alkoholové kvašení probíhá při kontrolované teplotě a vinifikace trvá 12 až 20 dní, v závislosti na ročních obdobích. To umožňuje produkovat skvělá vína. Stárnutí probíhá v dubových sudech, z nichž přibližně 25 až 80% je nových, v závislosti na sklizni a klasifikaci. Po zrání po dobu 12 až 15 měsíců se vína plní do lahví. Stáčení probíhá většinou bez filtrace, aby se zachovalo plné tělo a aroma, pro stárnutí vína během archivace.