Neohodnoceno

Domaine Maillard Père & Fils Chorey Les Beaune 2018

Jemný Pinot Noir s vůní bobulového ovoce. 

Vinařství Domaine Maillard Père & Fils, Chorey-les-Beaune

Ročník 2018, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %

Položka byla vyprodána…
Do 14 dnů
Kód: 431
590 Kč 487,60 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir / Rulandské modré
Oblast: Côte de Beune
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie
Položka byla vyprodána…
Chorey
Novinka

Vinice:

Vinice o rozloze 5,8 hektarů v apelaci Chorey-lès-Beaune leží na spodních svazích Côte de Beaune. Jeho nejbližšími sousedy jsou Aloxe-Corton a Savigny-lès-Beaune. Stáří vinné révy je 30 let. Půda je vápencová, místy železitá a kamenitým podložím, vytvořená tisíciletou erozí místních svahů.

Charakter vína:

Víno má jasně rubínovou barvu, vůni s nádechem bobulového ovoce a náznaky kůže. Chuť je plná, vyvážená, typická svou jemností.

Velmi dobře se hodí k telecímu a králičímu masu.

Doporučená teplota pro konzumaci 14–16 °C.

Víno je ideální pro konzumaci po 2 - 3 letech, potenciál pro archivaci po dobu 8 až 12 let.

Produkce 36.000 lahví za rok.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Domaine Maillard, Chorey-Les-Beaune, Côte de Beaune

Burgundské vinařství Domaine Maillard založil  v roce 1952 Daniel Maillard jako odkaz rodinné tradice. Jeho předci pěstují a vyrábí víno v Burgundsku již od roku 1766. Dnes hospodaří na vinicích o rozloze 19 hektarů a produkuje slavná vína jako Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay. Jeho dva synové, Alain a Pascal, zajišťují kontinuitu rodinného odkazu při respektování tradic pěstování révy a stárnutí vína.

Způsob vinifikace zůstává tradiční, alkoholové kvašení probíhá při kontrolované teplotě a vinifikace trvá 12 až 20 dní, v závislosti na ročních obdobích. To  umožňuje produkovat skvělá vína. Stárnutí probíhá v dubových sudech, z nichž přibližně 25 až 80% je nových, v závislosti na sklizni a klasifikaci. Po zrání po dobu 12 až 15 měsíců se vína plní do lahví. Stáčení probíhá většinou bez filtrace, aby se zachovalo plné tělo a aroma, pro stárnutí vína během archivace.