Domaine Maillard Père & Fils Chorey Les Beaune 2018
Jemný Pinot Noir s vůní bobulového ovoce.
Vinařství Domaine Maillard Père & Fils, Chorey-
Ročník 2018, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %
Kategorie: | Červená vína z Burgundska |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir / Rulandské modré |
Oblast: | Côte de Beune |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Položka byla vyprodána… |
Vinice:
Vinice o rozloze 5,8 hektarů v apelaci Chorey-lès-Beaune leží na spodních svazích Côte de Beaune. Jeho nejbližšími sousedy jsou Aloxe-Corton a Savigny-lès-Beaune. Stáří vinné révy je 30 let. Půda je vápencová, místy železitá a kamenitým podložím, vytvořená tisíciletou erozí místních svahů.
Charakter vína:
Víno má jasně rubínovou barvu, vůni s nádechem bobulového ovoce a náznaky kůže. Chuť je plná, vyvážená, typická svou jemností.
Velmi dobře se hodí k telecímu a králičímu masu.
Doporučená teplota pro konzumaci 14–16 °C.
Víno je ideální pro konzumaci po 2 - 3 letech, potenciál pro archivaci po dobu 8 až 12 let.
Produkce 36.000 lahví za rok.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Domaine Maillard, Chorey-
Burgundské vinařství Domaine Maillard založil v roce 1952 Daniel Maillard jako odkaz rodinné tradice. Jeho předci pěstují a vyrábí víno v Burgundsku již od roku 1766. Dnes hospodaří na vinicích o rozloze 19 hektarů a produkuje slavná vína jako Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay. Jeho dva synové, Alain a Pascal, zajišťují kontinuitu rodinného odkazu při respektování tradic pěstování révy a stárnutí vína.
Způsob vinifikace zůstává tradiční, alkoholové kvašení probíhá při kontrolované teplotě a vinifikace trvá 12 až 20 dní, v závislosti na ročních obdobích. To umožňuje produkovat skvělá vína. Stárnutí probíhá v dubových sudech, z nichž přibližně 25 až 80% je nových, v závislosti na sklizni a klasifikaci. Po zrání po dobu 12 až 15 měsíců se vína plní do lahví. Stáčení probíhá většinou bez filtrace, aby se zachovalo plné tělo a aroma, pro stárnutí vína během archivace.