Neohodnoceno

Domaine Maillard Père & Fils Beaune Premier Cru "Les Gréves" 2018

Premier Cru Pinot Noir s plnou chtí a ovocnou vůní. 

Vinařství Domaine Maillard Père & Fils, Chorey-les-Beaune

Ročník 2018, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %

Položka byla vyprodána…
Do 14 dnů
Kód: 428
1 090 Kč 900,83 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir / Rulandské modré
Oblast: Beaune, Côte de Beune
Klasifikace: Beaune Premier Cru AOC
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie
Položka byla vyprodána…
Beaune 1cru
Novinka

Vinice:

Premier Cru vinice ‘Les Gréves’ o rozloze 0,36 hektarů leží v nadmořské výšce 220 - 300 metrů nad mořem na strmých svazích s vápencovou půdou, v apelaci Beaune. Stáří vinné révy je 30 let.

Charakter vína:

Barva je intenzivní rubínová, v jeho ovocné intenzivní vůni najdeme tóny černého ovoce (černý rybíz, ostružina), třešní, angreštu a jemnou vůni podrostu. Plná chuť s pevnou strukturou je podporována taniny, závěr je krásně vytrvalý.

Skvěle se páruje s drůběžím masem a pernatou zvěří.

Doporučená teplota pro konzumaci 14–16 °C.

Víno má skvělý potecniál pro archivaci, minimálně po dobu 4-5 let. Limitovaná produkce 2.000 lahví za rok.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Domaine Maillard, Chorey-Les-Beaune, Côte de Beaune

Burgundské vinařství Domaine Maillard založil  v roce 1952 Daniel Maillard jako odkaz rodinné tradice. Jeho předci pěstují a vyrábí víno v Burgundsku již od roku 1766. Dnes hospodaří na vinicích o rozloze 19 hektarů a produkuje slavná vína jako Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay. Jeho dva synové, Alain a Pascal, zajišťují kontinuitu rodinného odkazu při respektování tradic pěstování révy a stárnutí vína.

Způsob vinifikace zůstává tradiční, alkoholové kvašení probíhá při kontrolované teplotě a vinifikace trvá 12 až 20 dní, v závislosti na ročních obdobích. To  umožňuje produkovat skvělá vína. Stárnutí probíhá v dubových sudech, z nichž přibližně 25 až 80% je nových, v závislosti na sklizni a klasifikaci. Po zrání po dobu 12 až 15 měsíců se vína plní do lahví. Stáčení probíhá většinou bez filtrace, aby se zachovalo plné tělo a aroma, pro stárnutí vína během archivace.