Domaine Maillard Père & Fils Aloxe Corton Premier Cru "Les Petites Loliéres" 2020
Prvotřídní Premier Cru Pinot Noir s bohatou a hedvábnou chutí.
Vinařství Domaine Maillard Père & Fils, Chorey-
Ročník 2020, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %
Kategorie: | Červená vína z Burgundska |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir / Rulandské modré |
Oblast: | Corton, Côte de Beune |
Klasifikace: | Aloxe Corton Premier Cru AOC |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Položka byla vyprodána… |
Vinice:
Premier Cru vinice ‘Les Petites Lollières’ o rozloze 0,39 hektaru se nachází blízko slavné vinařské obce Aloxe-Corton. Hrozny pochází z velmi starých vinic, stáří vinné révy je přes 50 let. Půda je tvořena vápencem z období střední jury, obsahující oblázky a tvrdý vápencový štěrk. Horké léto a suchý podzim, to jsou klimatické faktory pro obsah cukru v hroznech a intenzivní barvu.
Charakter vína:
Granátově červená barva, vůně ve které dominuje třešeň, malina a podrost. Krásná, bohatá a hedvábná chuť s dokonalou rovnováhou předurčuje toto víno k archivaci.
Po ruční sklizni hroznů se provádí třídění a výběr těch nejlepších hroznů. Vinifikace v kádích trvá od 12 do
15 dní při kontrolované teplotě. Po dokončení vinifikace se víno nechá odpočinout v sudech po několik dní.
Zrání probíhá v 228 litrových sudech, z nichž 50 % tvoří nové sudy, po dobu 18 měsíců. Lahvování se provádí po lehké filtraci, aby si víno zachovalo svůj charakter, vůni a byla zachována délka chuti.
Skvěle se páruje s hovězím a telecím masem.
Doporučená teplota pro konzumaci 14–16 °C.
Víno má skvělý potecniál pro archivaci, minimálně po dobu 7 let, případně 15 - 20 let.
Limitovaná produkce 2.000 lahví za rok.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Domaine Maillard, Chorey-
Burgundské vinařství Domaine Maillard založil v roce 1952 Daniel Maillard jako odkaz rodinné tradice. Jeho předci pěstují a vyrábí víno v Burgundsku již od roku 1766. Dnes hospodaří na vinicích o rozloze 19 hektarů a produkuje slavná vína jako Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay. Jeho dva synové, Alain a Pascal, zajišťují kontinuitu rodinného odkazu při respektování tradic pěstování révy a stárnutí vína.
Způsob vinifikace zůstává tradiční, alkoholové kvašení probíhá při kontrolované teplotě a vinifikace trvá 12 až 20 dní, v závislosti na ročních obdobích. To umožňuje produkovat skvělá vína. Stárnutí probíhá v dubových sudech, z nichž přibližně 25 až 80% je nových, v závislosti na sklizni a klasifikaci. Po zrání po dobu 12 až 15 měsíců se vína plní do lahví. Stáčení probíhá většinou bez filtrace, aby se zachovalo plné tělo a aroma, pro stárnutí vína během archivace.