Domaine Maillard Père & Fils "Corton Grand Cru" Rouge 2021
Prestižní Grand Cru s intenzivní a dlouho trvající chutí a velkorysou vůní.
Vinařství Domaine Maillard Père & Fils, Chorey-
Ročník 2021, suché červené víno, obsah alkoholu 13,5 %
Kategorie: | Červená vína z Burgundska |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir / Rulandské modré |
Oblast: | Corton, Côte de Beune |
Klasifikace: | Corton Grand Cru AOC |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Grand Cru vinice "Corton" o rozloze 0,19 hektaru, leží v nadmořské výšce 250 - 330 metrů nad mořem. Stáří vinné révy je 30 let. Půda je tvořena vápencem z období střední jury, obsahující oblázky a tvrdý vápencový štěrk. Horké léto a suchý podzim, to jsou klimatické faktory pro obsah cukru v hroznech a intenzivní barvu.
Charakter vína:
Grand Cru Corton z vinařstvíDomaine Maillard Père & Fils je jednou z těch vzácných lahví, které jsou na vrcholu pyramidy burgundských vín.
Ruční sklizeň, ruční třídění a výběr pouze těch nejlepších hroznů. To je základní předpoklad pro toto výborné Corton Grand Cru typické svou fialovou barvou s purpurovými odlesky. Má intenzivní a dlouho trvající chuť, velkorysou vůni s tóny borůvek, třešní a višní, kůže, podrostu a kouře.
Skvěle se páruje s hovězím a telecím masem, kachnou a se zvěřinou.
Doporučená teplota pro konzumaci 14–16 °C.
Víno má skvělý potenciál pro archivaci, od 7 až po 20 let.
Limitovaná produkce 900 lahví za rok.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Domaine Maillard, Chorey-
Burgundské vinařství Domaine Maillard založil v roce 1952 Daniel Maillard jako odkaz rodinné tradice. Jeho předci pěstují a vyrábí víno v Burgundsku již od roku 1766. Dnes hospodaří na vinicích o rozloze 19 hektarů a produkuje slavná vína jako Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay. Jeho dva synové, Alain a Pascal, zajišťují kontinuitu rodinného odkazu při respektování tradic pěstování révy a stárnutí vína.
Způsob vinifikace zůstává tradiční, alkoholové kvašení probíhá při kontrolované teplotě a vinifikace trvá 12 až 20 dní, v závislosti na ročních obdobích. To umožňuje produkovat skvělá vína. Stárnutí probíhá v dubových sudech, z nichž přibližně 25 až 80% je nových, v závislosti na sklizni a klasifikaci. Po zrání po dobu 12 až 15 měsíců se vína plní do lahví. Stáčení probíhá většinou bez filtrace, aby se zachovalo plné tělo a aroma, pro stárnutí vína během archivace.