Château Mauvesin Barton Moulis en Médoc 2011
Jemné a elegantní Bordeaux, s vůní ovoce a lékořice.
Maison Ginestet / Château Mauvesin Barton
Ročník 2011, suché červené víno, obsah alkoholu 13%
Kategorie: | Červená vína z oblasti Bordeaux |
---|---|
Odrůda: | Merlot (46%), Cabernet-Sauvignon (36%), Cabernet Franc (16%) a Petit Verdot (2%) |
Oblast: | Moulis-en-Médoc AOC |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice a vinařství:
V srpnu 2011 získala rodina Barton Sartorius historickou vinařskou usedlost a zámek, který nese název Château Mauvesin Barton. Od té doby se vinařství opírá o jedinečné know-how rodiny Bartonů budované po několik století. Každý ze 4 členů rodiny hraje nezastupitelnou roli při udržování tradic a sdílení vášně pro hrozny a víno. Lilian Barton Sartorius se stará o vedení vinařství. Michel Sartorius se věnuje distribuci vína. Mélanie Barton Sartorius zodpovídá za technickou oblast a Damien Barton Sartorius řídí marketingové aktivity.
Vinice se nachází v apelaci „Moulis-en-Médoc", severně od Bordeaux, na levém břehu ústí řeky Gironda. Část vinic ležících na jílovito-vápencové půdě je vhodná pro pěstování odrůd Cabernet - Franc a Merlot, další část vinic se štěrkovo - písečným podložím je ideální pro dosažení skvelé zralosti odrůdy Cabernet Sauvignon.
V souladu s odkazem rodiny Bartonových jsou klíčovými hodnotami respekt k životnímu prostředí a kvalita vyráběných vín. 47 hektarů vinic je osázeno z 56% odrůdou Merlot, z 34% hrozny Cabernet Sauvignon a 10% tvoří Cabernet Franc.
Charakter vína:
Château Mauvesin Barton Moulis en Médoc je vyrobeno ze směsi hroznů odrůd Merlot (46%), Cabernet-Sauvignon (36%), Cabernet Franc (16%) a Petit Verdot (2%).
Rubínově červená barva. Strukturované víno s příjemnými taniny a jemnou kyselinkou. Ve vůni najdeme tóny ovoce a lékořice. Chuť je jemná, elegantní, ovocná, s pěknou délkou.
Sklizeň hroznů probíhá pouze ručně. Hrozny se pak pečlivě roztřídí a jsou umístěny v termoregulovaných nádržích z nerezové oceli pro fázi fermentace a macerace. Zrání trvající od 12 do 15 měsíců probíhá ve francouzských dubových sudech, z třetiny v nových sudech.
Ideální k pečené drůbeži, grilovanému červenému masu nebo třeba hamburgeru.
Nejlépe si ho vychutnáte při teplotě mezi 14 a 16 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Maison Ginestet má své sídlo na pravém břehu řeky Garonne v Carignan-de-Bordeaux od roku 1980. Maison Ginestet má nyní přibližně sto zaměstnanců, patří do malého okruhu „velkých vinařských domů v Bordeaux“.
Vinařství založil v roce 1897 Fernand Ginestet pod jménem „Ginestet & Co“ na symbolickém místě Quais de Bacalan v Bordeaux. Od roku 1978 je vinařství součástí skupiny Taillan Group, vlastněné rodinou Merlaut, a zaujalo tak své místo vedle prestižních Château Citran Haut-Médoc, Château Gruaud Larose Saint-Julien, Château Broustet, Château Ferrière Margaux, Château Haut-Bages Libéral Pauillac, Château Camensac Haut-Médoc, Château Chasse Spleen Moulis, Château La Gurgue Margaux, Château Gressier Grand Poujeaux.