Neohodnoceno

Château Mauvesin Barton Moulis en Médoc 2011

Jemné a elegantní Bordeaux, s vůní ovoce a lékořice.

Maison Ginestet / Château Mauvesin Barton

Ročník 2011, suché červené víno, obsah alkoholu 13%

Můžeme doručit do:
20.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 960
Značka: Maison Ginestet
470 Kč 388,43 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z oblasti Bordeaux
Odrůda: Merlot (46%), Cabernet-Sauvignon (36%), Cabernet Franc (16%) a Petit Verdot (2%)
Oblast: Moulis-en-Médoc AOC
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice a vinařství:

V srpnu 2011 získala rodina Barton Sartorius historickou vinařskou usedlost a zámek, který nese název Château Mauvesin Barton. Od té doby se vinařství opírá o jedinečné know-how rodiny Bartonů budované po několik století. Každý ze 4 členů rodiny hraje nezastupitelnou roli při udržování tradic a sdílení vášně pro hrozny a víno. Lilian Barton Sartorius se stará o vedení vinařství. Michel Sartorius se věnuje distribuci vína. Mélanie Barton Sartorius zodpovídá za technickou oblast a Damien Barton Sartorius řídí marketingové aktivity.

Vinice se nachází v apelaci „Moulis-en-Médoc", severně od Bordeaux, na levém břehu ústí řeky Gironda. Část vinic ležících na jílovito-vápencové půdě je vhodná pro pěstování odrůd Cabernet - Franc a Merlot, další část vinic se štěrkovo - písečným podložím je ideální pro dosažení skvelé zralosti odrůdy Cabernet Sauvignon.

V souladu s odkazem rodiny Bartonových jsou klíčovými hodnotami respekt k životnímu prostředí a kvalita vyráběných vín. 47 hektarů vinic je osázeno z 56% odrůdou Merlot, z 34% hrozny Cabernet Sauvignon a 10% tvoří Cabernet Franc.

Charakter vína:

Château Mauvesin Barton Moulis en Médoc je vyrobeno ze směsi hroznů odrůd Merlot (46%), Cabernet-Sauvignon (36%), Cabernet Franc (16%) a Petit Verdot (2%).

Rubínově červená barva. Strukturované víno s příjemnými taniny a jemnou kyselinkou. Ve vůni najdeme tóny ovoce a lékořice. Chuť je jemná, elegantní, ovocná, s pěknou délkou.

Sklizeň hroznů probíhá pouze ručně. Hrozny se pak pečlivě roztřídí a jsou umístěny v termoregulovaných nádržích z nerezové oceli pro fázi fermentace a macerace. Zrání trvající od 12 do 15 měsíců probíhá ve francouzských dubových sudech, z třetiny v nových sudech.

Ideální k pečené drůbeži, grilovanému červenému masu nebo třeba hamburgeru. 

Nejlépe si ho vychutnáte při teplotě mezi 14 a 16 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Vinařství Maison Ginestet má své sídlo na pravém břehu řeky Garonne v Carignan-de-Bordeaux od roku 1980. Maison Ginestet má nyní přibližně sto zaměstnanců, patří do malého okruhu „velkých vinařských domů v Bordeaux“.

Vinařství založil v roce 1897 Fernand Ginestet pod jménem „Ginestet & Co“ na symbolickém místě Quais de Bacalan v Bordeaux. Od roku 1978 je vinařství součástí skupiny Taillan Group, vlastněné rodinou Merlaut, a zaujalo tak své místo vedle prestižních Château Citran Haut-Médoc, Château Gruaud Larose Saint-Julien, Château Broustet, Château Ferrière Margaux, Château Haut-Bages Libéral Pauillac, Château Camensac Haut-Médoc, Château Chasse Spleen Moulis, Château La Gurgue Margaux, Château Gressier Grand Poujeaux.