Neohodnoceno

Château de Chamilly Mercurey "Clos Le Perriere" 2022 Rouge

Hedvábný a kulatý Pinot Noir s vůní červeného a černého ovoce.

Vinařství Château de Chamilly, Chamilly

Ročník 2022, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 1696
720 Kč 595,04 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir / Rulandské modré
Oblast: Mercurey, Côte Chalonnaise
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Vinice "Clos la Perrière" je označována jako "Monopole" - vinice s jedním vlastníkem, leží v srdci obce Mercurey, v regionu Côte Chalonnaise. Mercurey je jednou z předních apelací Burgundska. Status AOC byl zaveden v roce 1923.

Vinice jsou chráněné před větry, jsou rozprostřené na stráních,  nebo podél příznačně nazvaného „Zlatého údolí“, a táhnou se až k sousední vesnici Saint-Martin-sous-Montaigu. Réva stáří 40 - 70 let roste ve výšce 240 nad mořem, na opukách a jílovito vápenatých půdách oxfordského vápence. Na západě jsou krystalické jurské horniny překryty štěrkem.

Charakter vína: 

Mercurey Clos la Perrière je v souladu s principy rodiny Desfontaine, která vlastní přes 100 let vinařství a vinice Château de Chamilly, vinifikováno a lahvováno samostatně, aby se zachovala rozmanitost a jedinečnost hroznů z každé jejich vinice. 

Jemné burgundské červené, kulaté a velmi hladké na patře, s bohatými hedvábnými tříslovinami. S příjemnou vůní zralého červeného a černého ovoce, zejména černého rybízu a malin, a tóny pepře a dalšího koření.  Závěr je bohatý a vytrvalý. 

Hrozny se sklízí ručně, třídění probíhá přímo na vinici, následuje přeprava v maloobjemových kontejnerech. Vinifikace probíhá po dobu 14 až 18 dnů v termoregulovaných betonových kádích se studenou předfermentační macerací po dobu 3 až 5 dnů. Před lahvováním zrálo víno 12 měsíců v dubových sudech a dalších 6 měsíců v nerezové oceli. Neproběhlo žádné čeření ani filtrace.

Víno doporučujeme párovat s pokrny z masa v omáčce, například hovězím bourguignon doplněné celerovo-bramborovým pyré. Překvapí vás také s rybami, jako je parmice, halibut a dalšími jemnými rybami.

Doporučená teplota pro konzumaci je 14-16 °C.

Můžete archivovat po dobu 4 až 15 let.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Château de Chamilly, Chamilly, Côte Chalonnaise

Rodina Desfontaineů vlastní zámek Château de Chamilly, který byl postaven v 16. století, od roku 1840. Véronique Desfontaine a její synové Xavier a Arnaud s nadšením a láskou pěstují hrozny na 26 hektarech v apelacích Mercurey, Montagny v regionu Côte Chalonnaise.

Každá z jejich vinic má svůj vlastní charakter, své mikroklimatické podmínky. Odděleně probíhá zpracování, zrání i lahvování vína. Proto jejich jména najdete na lahvích. Jediným cílem současné generace rodiny Desfontaineů je dokonalost a řídí se heslem “EX NIHILO NIHIL“, to znamená „Nic nepochází z ničeho.“