Champagne Roger Barnier Brut Rosé
Svěží růžové šampaňské s výraznými tóny ovoce.
Vinařství Roger Barnier Villevenard
Šumivé růžové víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 7 g / l
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | Pinot Meunier , Pinot Noir, Chardonnay |
Oblast: | Champagne |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Charakter vína:
Champagne Brut Rosé je skvělou volbou pro milovníky, kteří mají rádi trochu více ovoce ve svém šumivém potěšení.
Vinařství Roger Barnier vyrábí toto růžové šampaňské metodou asambláž - tedy mícháním bílého šumivého vína, v tomto případě Cuvée Brut Sélection, a červeného vína (10% z celkového objemu). Červené víno se získává z hroznů odrůdy Pinot Noir, pečlivě vybraných z nejlepších vinic s ideální zralostí.
Lákavá, světle růžová barva. Jemná chuť, jemné tóny zralého ovoce, červeného ovoce (třešně, maliny, rybíz) a lesních plodů.
Úchvatně lahodné, zvláště při párování s uzeným lososem, pečenými kachními prsy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Roger Barnier, Villevenard, Champagne
Rodina Barnier byla po generace uznávaným pěstitel hroznů v Champagne. Když se Roger Barnier, zástupce páté generace v čele rodinného podniku, rozhodl začít vyrábět vlastní cuvée, etabloval se jako skutečný "Récoltant - Manipulant". Toto označení (RM) se objevuje na etiketě láhve šampaňského a znamená, že jde o malého vinaře - vinaře, který vyrábí vše, od hroznů až po šampaňské, a který prodává celou svou sklizeň, nebo její část.
Tak se zrodil Maison Champagne Roger Barnier, který pěstuje hrozny na vlastních 8 hektarech vinic rozložených na 35 pozemcích v Champagne. Některé z nejstarších rostlin vinné révy jsou staré více než 100 let. Věk révy uvádí vinařství na zadní straně každé láhve. Například vlajková loď Champagne 100% Meunier Extra - Brut se vyrábí výhradně z hroznů z nejstarších vinic rodiny Meunier, vlastněných Rogerem Barnierem, vysazených již v roce 1910.
Cuvée vinařství Roger Barnier charakterizuje výrazná rafinovanost v každém doušku, stylem, který Roger sám vyvinul. Myslel především na vína, která by měla být spárována s jídlem pro epický gastronomický zážitek. Navrhování šampaňského, které jde ruku v ruce s jídlem, bylo hnací silou vytvoření typické textury a elegance Maison Roger Barnier. Jako jeden z nejznámějších pěstitelů šampaňského s důrazem na udržitelnost nastavil Roger Barnier standard pro vína, která vyjadřují povahu jejich historických terroirů, plný charakter každé odrůdy, umocněný především prací se starými, hluboce zakořeněnými rostlinami a gastronomický potenciál, který by podle Rogera měla mít všechna vína.
Vinařství v současnosti vede zástupce sedmé generace Frédéric Berthelot, Rogerův vnuk. Svou pověst si vybudoval díky své pečlivé práci na vinicích a hlubokému porozumění každé z odrůd šampaňského. Je obzvláště uznávám za své znalosti odrůdy Meunier. Pokračuje v odkazu svého dědy a naplnění principů pro udržitelné vinařství, respektující půdu a terroir, využívající pouze ruční sběr, kontrolu výnosů, tradiční frakční lisování, vinifikaci v malých kádích a sudech s cílem nabízet skvělá šampaňská vína, jedinečná a vzácná.