Neohodnoceno

Champagne Julien Herbert Brut Rosé Premier Cru

Svěží růžové šampaňské, s chutí a vůní červeného ovoce a růžového grapefruitu. 

Vinařství Julien Herbert, Montagne de Reims

Šumivé růžové víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 5,6 g / l

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 1002
990 Kč 818,18 Kč bez DPH
Kategorie: Champagne
Odrůda: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Oblast: Montagne de Reims
Klasifikace: Premier Cru
Obsah cukru: Brut
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Julien Herbert má své vinařství v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. 

Charakter vína:

Cuvée odrůd Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Do bílého cuvée je přidáno 15% Pinot Noir.

Lehce granátově růžová barva, s oranžovými odlesky a živým a trvalým perlením. Svěží a delikátní ve vůni, s tóny drobného červeného ovoce a tóny granátového jablka. Intenzivní a bohatá chuť, s tóny ovoce a pěkným závěrem, který připomíná růžový grapefruit.

Kvašení se provádí v oceli. Vinifikace se provádí jablečno-mléčnou fermentací. Do vyrobeného bílého cuvée je přidáno procento 15 % Pinot Noir vinifikovaného červeně a zrajícího v barikových sudech. Po lahvování víno zrálo v lahvích na kalech po dobu 5 let, obsahuje 5,6 g cukru na litr.

Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Champagne Julien Herbert, Rilly-la-Montagne, Montagne de Reims

Julien Herbert vede jako zástupce čtvrté generace vinařství, které se nachází v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. Na vinicích najdeme ze 40 % odrůdu Chardonnay, z 35 % Pinot Noir  a 25 % tvoří Meunier.

Šampaňské od Juliena Herberta je odrazem jeho osobitého stylu, ohledům k terroir a životnímu prostředí. Julien nechává svá vína odpočívat ve sklepech po mnoho let. Zákon ukládá 18 měsíců. U Juliena Herberta je to doba zrání minimálně 5 let pro Brut, a dokonce 10 let pro Blanc de Blanc. Díky takto dlouhému období nabere jeho exkluzivní šampaňské své unikátní aroma, strukturu a jedinečnost. Dalším rysem je výroba šampaňského po malých dávkách a velmi nízký obsah cukru.