Champagne Julien Herbert Brut Rosé Premier Cru
Svěží růžové šampaňské, s chutí a vůní červeného ovoce a růžového grapefruitu.
Vinařství Julien Herbert, Montagne de Reims
Šumivé růžové víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 5,6 g / l
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier |
Oblast: | Montagne de Reims |
Klasifikace: | Premier Cru |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Julien Herbert má své vinařství v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne.
Charakter vína:
Cuvée odrůd Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Do bílého cuvée je přidáno 15% Pinot Noir.
Lehce granátově růžová barva, s oranžovými odlesky a živým a trvalým perlením. Svěží a delikátní ve vůni, s tóny drobného červeného ovoce a tóny granátového jablka. Intenzivní a bohatá chuť, s tóny ovoce a pěkným závěrem, který připomíná růžový grapefruit.
Kvašení se provádí v oceli. Vinifikace se provádí jablečno-mléčnou fermentací. Do vyrobeného bílého cuvée je přidáno procento 15 % Pinot Noir vinifikovaného červeně a zrajícího v barikových sudech. Po lahvování víno zrálo v lahvích na kalech po dobu 5 let, obsahuje 5,6 g cukru na litr.
Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Julien Herbert, Rilly-la-Montagne, Montagne de Reims
Julien Herbert vede jako zástupce čtvrté generace vinařství, které se nachází v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. Na vinicích najdeme ze 40 % odrůdu Chardonnay, z 35 % Pinot Noir a 25 % tvoří Meunier.
Šampaňské od Juliena Herberta je odrazem jeho osobitého stylu, ohledům k terroir a životnímu prostředí. Julien nechává svá vína odpočívat ve sklepech po mnoho let. Zákon ukládá 18 měsíců. U Juliena Herberta je to doba zrání minimálně 5 let pro Brut, a dokonce 10 let pro Blanc de Blanc. Díky takto dlouhému období nabere jeho exkluzivní šampaňské své unikátní aroma, strukturu a jedinečnost. Dalším rysem je výroba šampaňského po malých dávkách a velmi nízký obsah cukru.