Neohodnoceno

Champagne Julien Herbert Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Suché a svěží šampaňské, 100% Chardonnay, chuť a vůně citrusových plodů a žlutého ovoce.

Vinařství Julien Herbert, Montagne de Reims

Šumivé víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 5,6 g / l

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 996
1 190 Kč 983,47 Kč bez DPH
Kategorie: Champagne
Odrůda: 100% Chardonnay
Oblast: Montagne de Reims
Klasifikace: Premier Cru
Obsah cukru: Brut
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Julien Herbert má své vinařství v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. 

Charakter vína:

Cuvée "Blanc de Blancs" se vyrábí 100% z odrůdy vinné révy Chardonnay.

Je osvěžující a suché, s velmi malým množstvím cukru. Intenzivní žlutá barva Chardonnay je doplněna velmi jemnou bublinkou. Vůně nabízí intenzivní aroma citrusových plodů a bohaté tóny briošky. Na patře osloví naše smysly vůně žlutého ovoce a teplých toastů. Čistá slast!

Po fermentaci vína odpočívají několik měsíců ve sklepě, aby se do procesu mísení vnesla složitost a rafinovanost, aby bylo možné vyrobit to nejlepší možné šampaňské. Po lahvování víno zrálo v lahvích na kalech po dobu 120 měsíců na kalech a obsahuje 5,6 g cukru na litr.

Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.

Toto šampaňské se skvěle hodí jako aperitivu, nebo je skvělým doplňkem ke gurmánskému obědu či večeři.

Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Champagne Julien Herbert, Rilly-la-Montagne, Montagne de Reims

Julien Herbert vede jako zástupce čtvrté generace vinařství, které se nachází v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. Na vinicích najdeme ze 40 % odrůdu Chardonnay, z 35 % Pinot Noir  a 25 % tvoří Meunier.

Šampaňské od Juliena Herberta je odrazem jeho osobitého stylu, ohledům k terroir a životnímu prostředí. Julien nechává svá vína odpočívat ve sklepech po mnoho let. Zákon ukládá 18 měsíců. U Juliena Herberta je to doba zrání minimálně 5 let pro Brut, a dokonce 10 let pro Blanc de Blanc. Díky takto dlouhému období nabere jeho exkluzivní šampaňské své unikátní aroma, strukturu a jedinečnost. Dalším rysem je výroba šampaňského po malých dávkách a velmi nízký obsah cukru.