Champagne Julien Herbert Blanc de Blancs Brut Premier Cru
Suché a svěží šampaňské, 100% Chardonnay, chuť a vůně citrusových plodů a žlutého ovoce.
Vinařství Julien Herbert, Montagne de Reims
Šumivé víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 5,6 g / l
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | 100% Chardonnay |
Oblast: | Montagne de Reims |
Klasifikace: | Premier Cru |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Julien Herbert má své vinařství v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne.
Charakter vína:
Cuvée "Blanc de Blancs" se vyrábí 100% z odrůdy vinné révy Chardonnay.
Je osvěžující a suché, s velmi malým množstvím cukru. Intenzivní žlutá barva Chardonnay je doplněna velmi jemnou bublinkou. Vůně nabízí intenzivní aroma citrusových plodů a bohaté tóny briošky. Na patře osloví naše smysly vůně žlutého ovoce a teplých toastů. Čistá slast!
Po fermentaci vína odpočívají několik měsíců ve sklepě, aby se do procesu mísení vnesla složitost a rafinovanost, aby bylo možné vyrobit to nejlepší možné šampaňské. Po lahvování víno zrálo v lahvích na kalech po dobu 120 měsíců na kalech a obsahuje 5,6 g cukru na litr.
Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.
Toto šampaňské se skvěle hodí jako aperitivu, nebo je skvělým doplňkem ke gurmánskému obědu či večeři.
Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Julien Herbert, Rilly-la-Montagne, Montagne de Reims
Julien Herbert vede jako zástupce čtvrté generace vinařství, které se nachází v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. Na vinicích najdeme ze 40 % odrůdu Chardonnay, z 35 % Pinot Noir a 25 % tvoří Meunier.
Šampaňské od Juliena Herberta je odrazem jeho osobitého stylu, ohledům k terroir a životnímu prostředí. Julien nechává svá vína odpočívat ve sklepech po mnoho let. Zákon ukládá 18 měsíců. U Juliena Herberta je to doba zrání minimálně 5 let pro Brut, a dokonce 10 let pro Blanc de Blanc. Díky takto dlouhému období nabere jeho exkluzivní šampaňské své unikátní aroma, strukturu a jedinečnost. Dalším rysem je výroba šampaňského po malých dávkách a velmi nízký obsah cukru.