Neohodnoceno

Champagne Julien Herbert Blanc de Noirs Extra Brut Premier Cru

Elegantní a harmonické šampaňské, 100% Pinot Noir, s vůní broskví a lískových oříšků. 

Vinařství Julien Herbert, Montagne de Reims

Šumivé víno, obsah alkoholu 12,5 %, cukr 2,5 g / l

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 993
1 190 Kč 983,47 Kč bez DPH
Kategorie: Champagne
Odrůda: 100% Pinot Noir
Oblast: Montagne de Reims
Klasifikace: Premier Cru
Obsah cukru: Extra Brut
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Julien Herbert má své vinařství v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. 

Charakter vína:

Zlatavá barva s jemným a perzistentním perlením. Intenzivní příjemná vůně, zejména náznaky broskví a tóny lískových oříšků. Na patře je harmonické, svěží, živé a strukturované, s dlouhou dochutí. Vyrobeno 100% z odrůdy Pinot Noir.

Víno zrálo v lahvích na kalech po dobu 72 měsíců na kalech a obsahuje pouze 2,5 g cukru na litr.

Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.

Skvěle se hodí k tučným rybám, jako je losos nebo tuňák. Perfektní s hovězím tatarákem. Skvělé po jídle.

Doporučujeme podávat při teplotě 8 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Champagne Julien Herbert, Rilly-la-Montagne, Montagne de Reims

Julien Herbert vede jako zástupce čtvrté generace vinařství, které se nachází v prestižní apelaci Montagne de Reims. Hrozny pochází z 4,5 ha velké Premier Cru vinice u obce Rilly-la-Montagne. Na vinicích najdeme ze 40 % odrůdu Chardonnay, z 35 % Pinot Noir  a 25 % tvoří Meunier.

Šampaňské od Juliena Herberta je odrazem jeho osobitého stylu, ohledům k terroir a životnímu prostředí. Julien nechává svá vína odpočívat ve sklepech po mnoho let. Zákon ukládá 18 měsíců. U Juliena Herberta je to doba zrání minimálně 5 let pro Brut, a dokonce 10 let pro Blanc de Blanc. Díky takto dlouhému období nabere jeho exkluzivní šampaňské své unikátní aroma, strukturu a jedinečnost. Dalším rysem je výroba šampaňského po malých dávkách a velmi nízký obsah cukru.