Neohodnoceno

Champagne Domaine Lagille "L’es Bergéres" Brut Nature

Mimořádné šampaňské 100% z odrůd Pinot Noir, s vůní červeného a černého ovoce. 

 

Vinařství Domaine Lagille

Šumivé víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 0 g / l

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 743
1 390 Kč 1 148,76 Kč bez DPH
Kategorie: Champagne
Odrůda: 100% Pinot Noir
Oblast: Vallée de la Marne
Obsah cukru: Brut Nature
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Hrozny odrůdy Pinot Noir, pochází z vápencové půdy terroiru Treslon, z vinice Les Bergéres. Ta se nachází přímo u vinařství Domaine Lagille. Jde o zcela mimořádnou vinici orientovanou na jih, která byla vždy ve vynikajícím stavu a vyhýbaly se jí i jakékoliv nemoci či paraziti. Její stáří je cca 40 let a od roku 2019 je obdělávána v souladu s principy ekologického zemědělství. Majitelé vinařství nazývají hrozny sklizené na této vinici označením "Pinots of the Sun". 

Charakter vína:

Majitelé vinařství jsou na toto šampaňské skutečně hrdí. Ručně sbírané hrozny z "Les Bergéres" jsou obzvláště dobré a plné sladké šťávy. Jsou základem prvotřídního šampaňského, pro které je vybírán ten nejkvalitnější hroznový mošt ("Coeur de cuvée"). Vinifikace hroznů probíhá v dubových sudech.

Brava je zlatá s decentními měděnými odlesky. Ve vůni najdeme jemné tóny červeného a černého ovoce a nádech chlebové kůrky. Chuť je elegantní, 
na začátku jemnější, než jste u Pinot Noir zvyklí, později objevíte chuť peckovim a dlouhý závěr se slaným nádechem.

Obsah cukru 0 g / l.

Výborně se hodí k drůbežímu masu, pečenému kuřeti, či uzeným kachním prsům.

Doporučená teplota pro konzumaci je 11-12 °C. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Champagne Domaine Lagille, Treslon 

Počátky vinařství v Treslonu sahají do 17. století. Rodina Lagille založila své vinařství v roce 1818. Kořeny a dědictví svých předků ctí současní majitelé vinařství - sourozenci Maud a Vincent. Dělí je od sebe 13 let a převzali péči o vinnou révu a vinařství od svých rodičů Marie a Bernarda.

Domaine Lagille v současnosti pokrývá 7,20 hektarů a je osázeno z 55 % odrůdou Pinot Meunier, z 30 % hrozny Chardonnay a z 15 % Pinot noir. Vinice se nachází přímo v obci Treslon, respektivě na jejím okraji. V roce 2019 se Maud a Vincent rozhodli převést celou doménu na ekologické vinařství.

Smyslem jejich práce je být v souladu s přírodou. Věřit a následovat její cestu. A nechat přírodu, aby se vyjádřila prostřednictvím jejich výborných vín „Miluji přírodu a práci na vinici. To je moje vášeň. Myslím, že je to dědictví z mého dětství." dodává Maud, která pracuje ve vinařství od roku 2002.

V roce 2012 se k dobrodružství přidal i Vincent. S hlavou plnou nápadů a přání. Nové pěstitelské metody, rozvoj vinařství, image značky, organizace práce, obchodní strategie. Chtěl experimentovat, vymýšlet, rozvíjet rodinné dědictví.

Vincent je vášnivý, oddaný, svědomitý, je zapojen do všech prací na vinici i sklepě. „Chci a potřebuji být všude. Vinná réva mi umožňuje být venku, blíže přírodě. Víno je vášeň ke sdílení, skutečné potěšení. Marketing a prodej jsou na konci! Myslím, že kdybych měl jedno přání, bylo by to jen mít více času! ” Nemluvě o tom, že nejsme je vinaři".

„Jsme také farmáři. Můj dědeček to tak definoval, ať už k tomu měl jakýkoliv důvod, ať se to týkalo pozemků s obilím, nebo vinné révy. Naši rodiče se rozhodli uvést na trh značku šampaňského a dát vinařské části další rozměr. Zemědělství tu ale stále je. A to je pro mě důležité. Když jsem byl mladší, mluvil jsem o tom, že se stanu ‚zemědělcem a vinařem‘. To je můj přístup k uvažování o této profesi!

V průběhu let se Vincent učí, zkouší a znovu zkouší, experimentuje, postupuje, postupuje a definuje se ve vinaře, kterým chce být. Dnes už má naprosto jasno. "Chci dělat výjímečná místní vína, která vypovídají o  našich kořenech. Rodinných kořenech, ale i kulturních kořenech. K tomu jsem chtěl, aby se terroir mohl vyjádřit, aby se réva mohla vtáhnout hluboko do půdy. Proto jsme se zavázali upravit naše kultivační postupy. A dnes jsme se rozhodli přejít k ekologické certifikaci. “ dodává Vincent.