Champagne Domaine Lagille "Fleur de Meunier" Brut
Skvělé růžové šampaňské 100% z odrůd Pinot Meunier, se svěží ovocnou chutí a vůní červeného ovoce.
Vinařství Domaine Lagille
Šumivé růžové víno, obsah alkoholu 12,5 %, cukr 8 g / l
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | 100% Pinot Meunier |
Oblast: | Vallée de la Marne |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Hrozny odrůdy Pinot Meunier, která je hlavní odrůdou Domaine Lagille, pochází z hlinito - vápencové půda terroiru Treslon.
Charakter vína:
"Fleur de Meunier" je ovocné a gurmánské růžové šampaňské, které se vyrábí se výhradně z hroznů odrůdy Pinot Meunier z terroir Treslon, v duchu tradice a poslání rodiny Lagille.
Růžové šampaňské kombinuje kulatost, svěžest a délku, okouzlí jemným perlením. Má intenzivní růžovou barvu s měděnými odlesky. Ve vůni najdeme tóny zralého červeného ovoce. Na patře je příjemné, šťavnaté, doprovázené tóny červeného ovoce.
K získání tohoto cuvée se používá 15 až 25 % červeného vína ze staré révy, zrající v sudech. Vinifikace probíhá z 15% v sudech, zbylých 85% v nerezové nádrži. Následuje zrání na kalech po dobu 3 až 5 let.
Výborně se hodí k předkrmům, rybám, mořským plodům a k sýrům.
Doporučená teplota pro konzumaci je 6-8 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Domaine Lagille, Treslon
Počátky vinařství v Treslonu sahají do 17. století. Rodina Lagille založila své vinařství v roce 1818. Kořeny a dědictví svých předků ctí současní majitelé vinařství - sourozenci Maud a Vincent. Dělí je od sebe 13 let a převzali péči o vinnou révu a vinařství od svých rodičů Marie a Bernarda.
Domaine Lagille v současnosti pokrývá 7,20 hektarů a je osázeno z 55 % odrůdou Pinot Meunier, z 30 % hrozny Chardonnay a z 15 % Pinot noir. Vinice se nachází přímo v obci Treslon, respektivě na jejím okraji. V roce 2019 se Maud a Vincent rozhodli převést celou doménu na ekologické vinařství.
Smyslem jejich práce je být v souladu s přírodou. Věřit a následovat její cestu. A nechat přírodu, aby se vyjádřila prostřednictvím jejich výborných vín „Miluji přírodu a práci na vinici. To je moje vášeň. Myslím, že je to dědictví z mého dětství." dodává Maud, která pracuje ve vinařství od roku 2002.
V roce 2012 se k dobrodružství přidal i Vincent. S hlavou plnou nápadů a přání. Nové pěstitelské metody, rozvoj vinařství, image značky, organizace práce, obchodní strategie. Chtěl experimentovat, vymýšlet, rozvíjet rodinné dědictví.
Vincent je vášnivý, oddaný, svědomitý, je zapojen do všech prací na vinici i sklepě. „Chci a potřebuji být všude. Vinná réva mi umožňuje být venku, blíže přírodě. Víno je vášeň ke sdílení, skutečné potěšení. Marketing a prodej jsou na konci! Myslím, že kdybych měl jedno přání, bylo by to jen mít více času! ” Nemluvě o tom, že nejsme je vinaři".
„Jsme také farmáři. Můj dědeček to tak definoval, ať už k tomu měl jakýkoliv důvod, ať se to týkalo pozemků s obilím, nebo vinné révy. Naši rodiče se rozhodli uvést na trh značku šampaňského a dát vinařské části další rozměr. Zemědělství tu ale stále je. A to je pro mě důležité. Když jsem byl mladší, mluvil jsem o tom, že se stanu ‚zemědělcem a vinařem‘. To je můj přístup k uvažování o této profesi!
V průběhu let se Vincent učí, zkouší a znovu zkouší, experimentuje, postupuje, postupuje a definuje se ve vinaře, kterým chce být. Dnes už má naprosto jasno. "Chci dělat výjímečná místní vína, která vypovídají o našich kořenech. Rodinných kořenech, ale i kulturních kořenech. K tomu jsem chtěl, aby se terroir mohl vyjádřit, aby se réva mohla vtáhnout hluboko do půdy. Proto jsme se zavázali upravit naše kultivační postupy. A dnes jsme se rozhodli přejít k ekologické certifikaci. “ dodává Vincent.