Neohodnoceno

Champagne Domaine Lagille "Au Fil Du Temps 2016" Brut Nature

Mimořádné  ročníkové šampaňské, 100% hroznů Chardonnay  

Vinařství Domaine Lagille

Šumivé víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 0 g / l

Můžeme doručit do:
19.12.2024
Skladem (>6 ks)
Kód: 1687
1 390 Kč 1 148,76 Kč bez DPH
Kategorie: Champagne
Odrůda: 100% Chardonnay
Oblast: Vallée de la Marne
Obsah cukru: Brut Nature
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie
AU FIL DU TEMP OMBRE2
Novinka

Vinice:

Hrozny pochází z jílovito vápencových vinic terroir Treslon. 

Charakter vína:

Mimořádné ročníkové sběratelské šampaňské, pro ročník 2016 byly vybrány pouze hrozny Chardonnay, tedy Blanc de Blancs.

V případě těchto šampaňských je proces zpracování "převrácen". Jedná se o nejlepší způsob, jak si hrát s ročníky. Tato jedinečná šampaňská tedy vyprávějí příběh terroir Treslon a každý ročník je jedinečný. Vždy se jedná o unikátní směs odrůd vytvořené s odkazem na možnosti daného roku a jedinečosti úrody. Jednotlivé ročníky jsou nabízeny v omezeném množství.

Každý ročník byl vybrán jinak. Například v roce 2005 byly hrozny Pinot Noir z pozemku Les Bergères smíchány s Chardonnay z Mont en Peine. V roce 2008 byly namíchány hrozny Chardonnay z Mont en Peine, které představují 90 % směsi tohoto ročníku, a 10 % Pinot Noir z La Garenne. V roce 2012 byly namíchány tři odrůdy - vzniklo ročníkové cuvée s dominantním podílem Chardonnay (64 %), 29 % Pinot Noir a 7 % Meuniers. "Touto částí sortimentu jsme chtěli nabídnout komplexnější a sofistikovanější vína. " vysvětluje Vincent a pokračuje "V příštích letech bych rád představil vinifikaci těchto vín v atypických nádobách. Abychom jim přinesli ještě větší jedinečnost. "

Obsah cukru 0 g / l.

Výborně se hodí k drůbežímu masu, pečenému kuřeti, či uzeným kachním prsům.

Doporučená teplota pro konzumaci je 11-12 °C. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Champagne Domaine Lagille, Treslon 

Počátky vinařství v Treslonu sahají do 17. století. Rodina Lagille založila své vinařství v roce 1818. Kořeny a dědictví svých předků ctí současní majitelé vinařství - sourozenci Maud a Vincent. Dělí je od sebe 13 let a převzali péči o vinnou révu a vinařství od svých rodičů Marie a Bernarda.

Domaine Lagille v současnosti pokrývá 7,20 hektarů a je osázeno z 55 % odrůdou Pinot Meunier, z 30 % hrozny Chardonnay a z 15 % Pinot noir. Vinice se nachází přímo v obci Treslon, respektivě na jejím okraji. V roce 2019 se Maud a Vincent rozhodli převést celou doménu na ekologické vinařství.

Smyslem jejich práce je být v souladu s přírodou. Věřit a následovat její cestu. A nechat přírodu, aby se vyjádřila prostřednictvím jejich výborných vín „Miluji přírodu a práci na vinici. To je moje vášeň. Myslím, že je to dědictví z mého dětství." dodává Maud, která pracuje ve vinařství od roku 2002.

V roce 2012 se k dobrodružství přidal i Vincent. S hlavou plnou nápadů a přání. Nové pěstitelské metody, rozvoj vinařství, image značky, organizace práce, obchodní strategie. Chtěl experimentovat, vymýšlet, rozvíjet rodinné dědictví.

Vincent je vášnivý, oddaný, svědomitý, je zapojen do všech prací na vinici i sklepě. „Chci a potřebuji být všude. Vinná réva mi umožňuje být venku, blíže přírodě. Víno je vášeň ke sdílení, skutečné potěšení. Marketing a prodej jsou na konci! Myslím, že kdybych měl jedno přání, bylo by to jen mít více času! ” Nemluvě o tom, že nejsme je vinaři".

„Jsme také farmáři. Můj dědeček to tak definoval, ať už k tomu měl jakýkoliv důvod, ať se to týkalo pozemků s obilím, nebo vinné révy. Naši rodiče se rozhodli uvést na trh značku šampaňského a dát vinařské části další rozměr. Zemědělství tu ale stále je. A to je pro mě důležité. Když jsem byl mladší, mluvil jsem o tom, že se stanu ‚zemědělcem a vinařem‘. To je můj přístup k uvažování o této profesi!

V průběhu let se Vincent učí, zkouší a znovu zkouší, experimentuje, postupuje, postupuje a definuje se ve vinaře, kterým chce být. Dnes už má naprosto jasno. "Chci dělat výjímečná místní vína, která vypovídají o  našich kořenech. Rodinných kořenech, ale i kulturních kořenech. K tomu jsem chtěl, aby se terroir mohl vyjádřit, aby se réva mohla vtáhnout hluboko do půdy. Proto jsme se zavázali upravit naše kultivační postupy. A dnes jsme se rozhodli přejít k ekologické certifikaci. “ dodává Vincent.