Champagne Baillette-Prudhomme Brut Nature 1er Cru
Prémiové šampaňské, 100% Pinot Noir z Premier Cru vinic Montagne de Reims. Výběr z nejlepších hroznů. Blanc de Noirs (bílé z červeného). Buket s vůní lehce opečeného bílého ovoce
Vinařství Baillette-Prudhomme
Šumové víno, obsah alkoholu 12,5 %, cukr 0 g / l
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir (100%) |
Oblast: | Trois Puits |
Klasifikace: | 1er Cru |
Obsah cukru: | Brut Nature |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Charakter vína:
Velmi jasná zlatožlutá barva. Živé šumění poháněné krásnou bílou šňůrou.
Krásná aromatická intenzita. Trvalý buket s vůní lehce opečeného bílého ovoce. Po provzdušnění se objeví hluboké tóny, které podtrhnou sílu rezervních vín.
Velmi výrazné šampaňské. Cuvée Brut Réserve vyniká tím, že přetrvává na patře, jak velkém, tak velkorysém, kde se mísí ovocné a brioškové tóny. Dobře přizpůsobené dávkování se vytrácí ve prospěch bohatého, plného a dobře strukturovaného závěru, zatímco se nechává vyjádřit dušené ovoce.
Elegantní a spontánní cuvée vhodné zejména jako aperitiv. Jemná vůně s ovocnými akcenty uvolní chuťové pohárky. Je to vždy šampaňské.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Jean Baillette-Prudhomme
Na svazích hory Montagne de Reims se nachází vinice vinařství rodiny Baillette-Prudhomme. Ty těží z privilegovaného terroiru klasifikovaného jako Premier Cru Trois Puits.
Otec Jean Baillette, zástupce již čtvrté generace vinařů, již bohužel dohlíží na svou manželku a dcery jen z nebeských výšin. manželka Marie-France dohlíží na statek, první dcera Justine se podílí na řízení vinařství a druhá dcera Laureen působí přímo v terénu. Stará se o vinařství, práci v krásných vinařských sklepech a marketing. Této trojici půvabných žen nic neunikne!
Zvláštností vinařství je míchání mladých vín s velkým podílem vín starších, to dodává šampaňskému eleganci a vyzrálost. Láhve pak trpělivě stárnou v krásných sklepech vytesaných do křídy 14 metrů pod zemí. Dlouhé stárnutí ve sklepích s teplotou do 10 stupňů umožňuje vytvářet mimořádná cuvée a odhalovat složitost jejich vůní.