Champagne Baillette-Prudhomme Brut Memoris 1er Cru
Prémiové šampaňské, 100% Pinot Noir z Premier Cru vinic Trois Puits. Blanc de Noirs (bílé z červeného). Bohatá a vyvážená chuť s tóny sušeného ovoce.
Vinařství Baillette-Prudhomme
Šumové víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 6 g / l
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir (100%) |
Oblast: | Trois Puits |
Klasifikace: | 1er Cru |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Vinice:
Ručně sbírané hrozny pochází z Premier Cru vinice "Trois Puits".
Charakter vína:
Premier Cru Champagne "Memoris" je poctou Maurice Baillettemu, patriarchovi vinařství. Jedná se o šampaňské Blanc de Noirs, z červených hroznů vzniká bílé šampaňské, které je navíc prezentováno ve speciální láhvi.
Vyznačuje se zářivě žlutou barvou, okouzlí vás jemnými bublinkami a svůdnou vůní zralého ovoce. Chuť je bohatá a vyvážená.
Toto šampaňské se vyznačuje velkou aromatickou zralostí. Tóny sušeného ovoce dodávají strukturu tomuto bohatému a velkorysému šumivému vínu.
Doporučujeme si Memoris vychutnat jako aperitiv, nebo drůbežim pokrmům a omáčkám. Pokud jde o sýr, Memoris se výborně páruje se všemi druhy sýrů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Jean Baillette-Prudhomme
Na svazích hory Montagne de Reims se nachází vinice vinařství rodiny Baillette-Prudhomme. Ty těží z privilegovaného terroiru klasifikovaného jako Premier Cru Trois Puits.
Otec Jean Baillette, zástupce již čtvrté generace vinařů, již bohužel dohlíží na svou manželku a dcery jen z nebeských výšin. manželka Marie-France dohlíží na statek, první dcera Justine se podílí na řízení vinařství a druhá dcera Laureen působí přímo v terénu. Stará se o vinařství, práci v krásných vinařských sklepech a marketing. Této trojici půvabných žen nic neunikne!
Zvláštností vinařství je míchání mladých vín s velkým podílem vín starších, to dodává šampaňskému eleganci a vyzrálost. Láhve pak trpělivě stárnou v krásných sklepech vytesaných do křídy 14 metrů pod zemí. Dlouhé stárnutí ve sklepích s teplotou do 10 stupňů umožňuje vytvářet mimořádná cuvée a odhalovat složitost jejich vůní.