Neohodnoceno

Francois D´Allaines Bourgogne Sur Le Fruit „Coteaux Bourguignons“ 2019 Rouge

Cuvée odrůd Pinot Noir a Gamay, s vůní černého ovoce a malin. Skvělá volba pokud začínáte objevovat burgundské červené.

 

Vinařství Francois D´Allaines, Demigny

Ročník 2019, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %

Můžeme doručit do:
24.4.2025
Skladem (5 ks)
Kód: 170
350 Kč 289,26 Kč bez DPH
Kategorie: Červená vína z Burgundska
Odrůda: Pinot Noir / Gamay
Oblast: Coteaux Bourguignons, Côte de Beaune
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Vinice:

Vinice leží v apelaci „Coteaux Bourguignons“, název můžeme přeložit jako „burgundské kopce“. Kromě tradičního Pinot Noir je tento region také domovem odrůdy Gamay, která tvoří cca 7,5% celkové výsadby v Burgundsku. Stáří vinic se pohybuje kolem 40 let, půda je jílová a vápencová.

Charakter vína:

Jedná se o směs odrůd Pinot Noir (50 %) a Gamay (50 %). Víno má hlubokou, intenzivní fialovou barva. Vůně černého ovoce a malin s tóny dřevěných sudu. Chuť na patře je strukturovaná, s plným tělem a charakterem. Skvělá volba pro milovníky vína, kteří začínají s burgundským červeným.

Díky svému charakteru lze toto víno doporučit k bílým masům, drůbeži, králíkovi, těstovinám, dušené zelenině.

Při zpracování je použita studená macerace po dobu 4 dnů, fermentace 14 dnů. Pinot Noir zraje v sudech 7 měsíců a 2 měsíce v kádích. Odrůda Gamay zraje v sudech 10 měsíců.

Doporučená teplota podávání je 12 až 14 °C.

Víno je vhodné ke spotřebě, ideálně v období 2021–2024.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

 

Domaine François D’Allaines, Demigny, Côte de Beaune

Vinařství François D’Allaines bylo založeno v roce 1996 v Demigny, které leží pár kilometrů od obcí Meursault, Puligny-Montrachet a Chassagne-Montrachet v legendárním vinařském regionu Côte de Beaune, ve kterém se rodí nejslavnější suchá bílá vína na světě.

Vinař François D’Allaines se již roku 1990 zabýval nákupem a prodejem vín. Kromě hroznů z vlastních vinic využívá pro svou produkci i hrozny, nebo mošt zakoupeným od dalších vinařů, se kterými má dlouhodobé a osobní vztahy, a kteří s ním sdílí jeho úctu k terroiru. Hrozny pochází z nejlepších terroirů Côte de Beaune, Côte Châlonnaise a Mâconnais. Vinifikace, zrání a stáčení do lahví se provádí vždy ve sklepech vinařství v Demigny.

Cílem vinařství François D’Allaines je starat se o méně známé vinice se stejnou péči, jako o ty nejznámější, vytvářet vína s velkým potenciálem, charakterem, vína čistá, autentická a elegantní, dobře pitelná. „Vína se pijí! A dobré víno by mělo být lepší na konci lahve, než na začátku“ dodává François D’Allaines.